2
Mayıs
2024
Perşembe
BALÇOVA - İZMİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

İzmir Ekonomi Üniversitesi

Tarihçe

İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Ticaret Odasının girişimi ile İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 4633 sayılı kanunla, kamu tüzel kişiliğini haiz olarak 14 Nisan 2001 tarihinde kurulmuştur.

2001-2002 akademik yılında lisans kademesine öğrenci alarak öğretime açılan Üniversite, 4 Mart 2002 tarihinden itibaren yüksek lisans programlarını da açarak faaliyetlerini lisansüstü seviyede de sürdürmeye başlamıştır. Kuruluş kanununda 3 fakülte, 4 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü bulunan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde, kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 24.3.2002 tarihinde “Sürekli Eğitim Merkezi (EKOSEM)” kurulmuştur.03.02.2003 tarihinde “İzmir İktisat Kongresi Araştırma Merkezi” kurularak üniversitemize bir araştırma birimi daha kazandırılmıştır. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın onayı ile 28.03.2003 tarihinde “Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi” kurulmuştur.

17 Nisan 2003 tarihli ve 25082 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2003/5442 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla “Bilgisayar Bilimleri Fakültesi” ile ”Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi” kurulmuştur.İzmir Ekonomi Üniversitesi, T.C. Anayasası, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda "İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı" tarafından kurulan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, katılımcı, yaratıcı ve girişimci kişileri yetiştirmeyi amaçlayan bir yükseköğretim kurumudur. Üniversite 2001 yılında öğretime başlamış olup, hem İzmir hem de Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesidir.

Üniversitede, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde "Ekonomi", "İşletme", "Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği", Uluslararası Ticaret ve Finansman" bölümlerinde; Fen-Edebiyat Fakültesi’nde "Matematik" bölümünde; Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde "Moda Tasarımı” bölümünde, İletişim Fakültesi’nde "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık" bölümünde ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi’nde "Bilgisayar Mühendisliği" ve "Yazılım Mühendisliği" bölümlerinde lisans öğretimi verilmektedir.Lisansüstü öğretim verilen Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde de "MBA-İşletme Yüksek Lisansı", "Yönetim ve Yönetici Geliştirme", "Finans Ekonomisi", "Avrupa Çalışmaları" ve "Lojistik Yönetimi" programlarında tezli ve tezsiz yüksek lisans öğretimi verilmektedir. 2004-2005 öğretim yılında İşletme anabilim dalında doktora öğretiminde de öğretim verilecektir.

Üniversitede, 5 Fakülte, 2 Yüksekokul, 2 Enstitü, 7 Uygulama ve Araştırma Merkezi bulunmaktadır.

Bu akademik birimlerde 17 ayrı programda lisans öğretimi, 11 ayrı programda yüksek lisans öğretimi ve 3 ayrı programda doktora öğretimi sürdürülmektedir.

Lisans öğretim programlarından beşi ABD-(SUNY) New York Eyalet Üniversitesi ile müşterek yürütülen çift diploma programlarıdır.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yurt dışındaki 40 Üniversite ile ERASMUS programı anlaşması, 23 üniversite ile akademik işbirliği protokolü bulunmaktadır.

 

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Balçova / İzmir
Adres2 :Sakarya Caddesi, No:156
Posta Kodu :35330
Telefon :(232) 279 25 25 / 278 77 56 / 278 68 92
Faks :(232) 279 26 26
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.