18
Mayıs
2024
Cumartesi
BALÇOVA - İZMİR

1 Mayısı halay çekerek kutladılar

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle düzenlenen gecede, Balçova belediye çalışanları gönüllerince eğlendi.

İşçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte halay çekerek şarkılar söyledi. Balçova Belediyesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı personel dayanışma yemeği, önceki gece Termal Tesisleri Kardelen Salonu’nda gerçekleştirildi. Geceye, Balçova Belediyesi personelinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova Kaymakamı Ünal Erdoğan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, siyasi parti ilçe başkanları, Balçova Belediyesi Meclisi üyeleri, Eshot Genel Müdürü Ersu Hızır, İlçe Emniyet Müdürü Şemi Albat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ali Çelik ile Balçova’daki muhtarlar ve Belediye-İş Sendikası temsilcileri katıldı.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nın tarihsel gelişiminin anlatıldığı bir slayt gösterisinin ardından birer konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, belediye personelinin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı. Daha yaşanabilir bir Balçova için sürekli çalışacaklarını ifade eden Mehmet Ali Çalkaya, "Görev süremiz içinde, Balçova’da yaşayan tüm vatandaşlara gece gündüz demeden dürüst bir şekilde hizmet vereceğiz. Bu dönem tüm personelimizi sendikalı yaptık. Ayrıca, İzmir’de sözleşmeyi ilk imzalayan belediye biz olduk. Bundan sonra da hep böyle olacak. Asla sizlerin örgütlü mücadelenizin önünü tıkamayacağım. Aksine, bu haklı mücadelenizde hep yanınızda olacağım ve destek vereceğim" dedi.

İşçilerle birlikte "Çaw Bella" şarkısını söyleyen başkanlar, daha sonra halaya katıldı. Folklor ekipleri ve amatör grupların da sahne aldığı gecede, işçiler gönüllerince eğelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 11:18:14
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?