30
Mayıs
2024
Perşembe
BALÇOVA - İZMİR

9 kat naylon içinde uyuşturucu buldu

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri düzenledikleri "Ihlamur" kod adlı operasyonda 'Dudi' isimli narkotik köpeği sayesinde 9 kat naylon poşete sarılmış 11 kilogram esrar maddesi ele geçirdi. Eş zamanlı gerçekleşen 3 ayrı operasyon sonucu 9 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Narkotik Büro Amirliği ekipleri Bornova ilçesi Osmangazi Semti'nde çeşitli suçlardan sabıkalı ve uyuşturucu satmaktan tutuklanarak girdiği cezaevinden 8 ay önce çıktığı öğrenilen H.K.'nın (48) yine uyuşturucu satışı yaptığı ve uyuşturucuyu Diyarbakır'dan kargoyla İzmir'e getirdiği yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Polis ekipleri 'Ihlamur' kod adlı operasyonda 23 yaşındaki E.Ç.'nin Diyarbakır'dan İzmir'e kargoyla yolladığı 9 kat sarılmış paket içerisinde gizli 11 kilogram esrar maddesini 'Dudi' isimli narkotik köpeği sayesinde ele geçirdi. Operasyonda H.K., E.Ç., Ö.A., O.E., İ.K., ve Ç.K. isimli 6 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.


Ayrıca, Fahrettin Altay Meydanı'nda uyuşturucu satan Ç.T. ile K.G. 8 poşet içerisindeki 575 gram esrar maddesi ve uyuşturucu ticaretinden elde edilen 545 YTL para ile birlikte yakalandı. Düzenlenen başka bir operasyonda ise A.F.Ö. isimli zanlı Çankaya Semti'ndeki Karaosmanoğlu İşhanı'nda 220 gram esrar maddesi, 1 adet hassas terazi ve 2 bin 200 Euro, bin 300 dolar, 40 Sterlin ve 450 YTL para ile birlikte gözaltına alındı. Üç ayrı operasyonda gözaltına alınan 9 zehir taciri emniyette yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 22:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?