20
Mayıs
2024
Pazertesi
BALÇOVA - İZMİR

Ailesi sırt çevirdi, kocası öldürdü

8 yıl işkence yaptığı eşinin, kafasını demirle kırdı ve öylece bırakıp dışarı çıktı. Can çekişen Ziynet'in ölmediğini görünce üstüne yastık koyup kalbine tek el ateş etti ..

Ziynet Mersin'in hikâyesi yürek burkuyor. Defalarca boşanmak istediği eşinden, aile büyüklerinin araya girmesiyle vazgeçen 24 yaşındaki Ziynet'in hayatı 5 Kasım 2007 gecesi, İzmir Balçova'daki bir evde yaşanan katliamla sonlandı. Ziynet henüz 16 yaşındayken ailesinin zoruyla dayısının oğluyla evlendirildi. Sekiz yılda üç çocuk sahibi olan genç kadın, evliliği boyunca akla gelmeyecek işkencelere maruz kaldı. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle eve çevrilen küçük bir dükkânda eşi, çocukları Yunus (7), Emre (6) ve Bensu'yla (5) birlikte yaşam mücadelesi veriyordu. Eşi iş bulamadığı için evlere temizliğe gidiyordu.

ÇOCUKLARI HER ŞEYİ GÖRDÜ
Zaman zaman Diyarbakır'daki ailesinin yanına sığınan Ziynet, her defasında geri gönderildi. "Bir daha gidersem beni öldürür" demesine kimse kulak vermedi. Son olarak eve dönmesinin üzerinden 7 ay geçmişti. Her zamanki gibi başlayan kavga bu kez ölümle sonuçlandı. Alaattin Mersin, soba demirini arkadan karısının kafasına vurdu. Kadın o darbeyle baygın bir şekilde yere düşerken, adam da sakinleşmek üzere dışarı çıktı. Eve geldiğinde Ziynet yerde yatıyordu, ölmemişti, nefes alıyordu ve başının arkası kan gölü olmuştu. Üç küçük çocuk da annelerinin can çekişmesinin tanığıydı. 35 yaşındaki Alaattin Mersin, Diyarbakır'dan gelen babasının getirdiği silahı kullanmaya o sırada karar verdi. Eşinin kalbinin üstüne bir yastık koydu ve 3 çocuğunun önünde tetiği sadece bir kez çekti. Çocuklarını yanına alıp evden ayrılan öfkeli koca, evden ayrılırken yanına kayınvalidesinin altınlarını ve parasını da aldı. Bindiği şehirlerarası otobüsle kaçarken Manisa'nın Akhisar ilçesinde polis tarafından yakalandı. Alaattin Mersin, müebbet hapis istemiyle yargılandığı dava için, Ziynet'in ailesinin tek isteği, cinayeti yönlendiren diğer aile üyelerinin de yargılanması.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 09:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?