19
Mayıs
2024
Pazar
BALÇOVA - İZMİR

Aksoy'dan arsa mağdurlarına söz

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, kamuoyunda “Balçova Arsa Mağdurları” olarak bilinen ve 40 yıl önce aldıkları arsalara kavuşabilmek için hukuk mücadelesi veren vatandaşlarla buluştu.

Aksoy, Balçova'daki arsa mağdurlarının sorunlarını çözeğini belirterek, "Adaletsizliği gidermeye talibim. Sizin razı olmayacağınız bir çözüm bizi rahatsız eder. AK Parti olarak elimizdeki tüm imkan ve varlıkları kullanarak hakkın iadesini sağlayacağız. Sözümün kayıt altına alındığını bilerek bunu burada söylüyorum. Bunun karşılığında da hiçbir talebim ne şimdi ne sonra yok” dedi. Aksoy'un sözlerini alkışlarla onaylayan arsa mağdurları teşekkür ederek takipçisi olacaklarını söyledi.

"HAK SAHİBİNDE MUHAFAZA EDİLİR"
Kurdukları Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği aracılığıyla uzun yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı hukuk savaşı veren arsa mağdurları ile İnciraltı Ali Osman Restaurant'ta bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, 40 yıldır çözülemeyen sorunla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Aksoy, konuyu önceki seçim döneminde de öğrendiğini ve rahmetli Ahmet Piriştina ile paylaştığını belirterek, “Bu olaydan utanç duyduğumu anlattım ve söz aldım. Önümüzdeki 5 yıl içinde çözülmesini rica ettim. Ancak Ahmet Piriştina vefat etti. Sonra konuyu meclis üyelerimiz aracılığı ile takip ettik. Devlet adına bir vefasızlık yapıldığı açıktır. Adalet mülkün temelidir derken kast edilen budur. Hak sahibinde muhafaza edilir. Eğer İzmir halkı bizi göreve getirirse, bizim öncelikli görevimiz kaybolan hakkı yerine getirmek olacaktır. Ben adaletsizliği gidermeye söz veriyorum” dedi.

Prensip sahibi bir kişiliğe sahip olduğunu ve yerine getiremeyeceği sözler vermekten kaçındığının altını çizen Aksoy, hukuk olmadan devlet olmayacağına vurgu yaparak şöyle konuştu: “Devlet hukuk olmadan var olamaz. Anayasa da bunu söyler. Bunu içimize sindirmemiz gerek. Bütün sorulara verilecek cevabım budur. Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir televizyon programına katıldık. Orada 'Arsa mağdurlarının sorunlarını çözdük' dedi. Araştırdım, ama çözüme ulaştığını göremedim. Çözüm dediklerinin öneri şeklinde iletilen ve hem nitelik hem de nicelik bakımından mağdurları tatmin etmeyen bir ifade olduğunu gördüm. Benim vereceğim söz açık ve nettir. Ben buna söz veriyorum, bunun ötesi yok.”

Arsa mağdurlarının avukatı Kemal Turan ise Taha Aksoy, Kamil Öztürk ve Meclis Üyesi Yusuf Kenan Çakar'a teşekkür ederek konuyla ilgili hukuksal sürecin devam ettiğini bildirdi. Kayıt altına aldıkları sözleri hatırlatacaklarını anlatan Turan, sorunun 40 yıldır bir noktaya kadar getirildiğini ancak, durduğunu ve çaba sarf edilmediğini vurguladı. Turan, mağdurların beklentilerini ve umutlarını yitirmeden beklediğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 13:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seval akkor IP: 94.120.78.xxx Tarih : 9.06.2009 21:00:13

önce selam ederim konu sizinde bildiyiniz gibi arsa sorunu  1970 den beri bekliyoruz ama babam göremedi galiba bende göremiyeceyim gibi bakın eşimde vefat etti sağda solda kalıyorum  evlerimize kavuşsak tabiiki iyi olcak tek merak ettiyim şudur ne zaman biter bu cile 2 mayıs 2009 da incir altı ali osmanda yapılan toplantı sonucu iç açıçı gibi fakat bana cevap yazarsanız sevinirim hangi yıl mutlu haber gelir saygılarımla yani imara ne zaman açılırsizden rica ediyorum cevap yazın