16
Mayıs
2024
Perşembe
BALÇOVA - İZMİR

Anneye anlamlı ödül

Aksaray'da meydana gelen feci kazada kaybettiği kızı Begüm Güler'in organlarını bağışlayarak 6 kişiyi yaşama bağlayan Okşan Güler, "Ege'de Yılın Annesi" seçildi. 

Ege TV ve Balçova Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Ege'de Yılın Annesi" kampanyası sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu'nun başkanlığını yaptığı 12 kişilik jüri, kazada kaybettiği kızı Begüm Güler'in organlarını bağışlayarak 6 kişinin hayata bağlanmasını sağlayan Okşan Güler'i oy birliğiyle yılın annesi seçti. Güler'e ödülü, Ege Televizyonu ve Ege Radyo binası bahçesinde düzenlenen törenle verildi. Törene eşi Beril Kıraç ile katılan Vali Cahit Kıraç, yılın annesi Güler'e tekrar başsağlığı ve sabırlar diledi. 

Törende konuşan Dr. Türkegül Kocaoğlu, anne sevgisini ve şefkatini ölçmenin çok zor olduğunu belirtti. Okşan Güler'in bir eğitim savaşçısı olduğunu ifade eden Kocaoğlu, "Okşan Güler, kazada kızını kaybetmiş ve kızının organlarını bağışlayan nadide bir anne" dedi.
Yılın annesi ödülünü Okşan Güler'e takdim eden Beril Kıraç da, Güler'e başsağlığı ve sabır diledi. Ödülün takdim edilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan Güler, "Elinden gelenler organ bağışına destek versinler. Ben bundan sonra eğitim için savaşacağım" dedi. 

Bu arada Dr. Türkegül Kocaoğlu'nun başkanlığını yaptığı jüride, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın eşi Fatma Çalkaya, Sokak Çocuklarını Koruma Derneği Başkanı Neşe Can Hürtürk, Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Sabriye Saltuk, Türk Kadınlar Birliği İzmir Merkez Başkanı Şermin Akman, Eğitim Gönüllüsü Emine Çizgenakat, eğitimci Emel Arslan, EÇEV Eğitim Komisyonu Başkanı Deniz Şarman, Yeni Asır gazetesi yazarı Yücel Elidemir, 2006'da Ege'de yılın annesi seçilen Meliha Alpat, 2005 Ege'de yılın annesi kampanyasında ikinci olan Günhan Türkyılmaz ve yine 2005 Ege'de yılın annesi kampanyasında üçüncü olan Ayhan Sürenkök yer aldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 11:14:27
Güncelleme :15 Mayıs 2007 Salı 11:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?