16
Mayıs
2024
Perşembe
BALÇOVA - İZMİR

BAG sorunları tartıştı

Balıkçılık araştırmaları çalışma grubunun (BAG) Ege Üniversitesi Fen Fakültesinde yaptığı toplantıda, balıkçılık teknolojisindeki gelişmeler ve Türkiye balıkçılık sektöründeki hareketlilik istatistik verilerle tartışıldı. 

Prof Dr Adnan Tokaç'ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda öncelikle alt çalışma grupları oluşturuldu ve program dahilinde her grubun üyeleri sunumlarını gerçekleştirdi. BAG'ın amacının Türkiye'de balıkçılık çalışmaları yapanlar arasında koordinasyonu ve iletişimi sağlamak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tokaç, balıkçılık çalışmalarının devamı için gerekli bilgi üretiminin sağlanması konusuna dikkat çekerek, “Kısa vadedeki hedefimiz BAG'a tüzel kişilik kazandırmak ve grubun tanıtımı açısından bir logo hazırlama çalışması yapmaktır” dedi. 

Doç Dr. Hüseyin Özbilgin balıkçılık teknolojisi ve balık davranışları konusunda yapılmış çalışmaların son raporlarını sundu. Türkiye'deki balık avıyla ilgili makalelerin yarısına internetten ücretsiz ulaşılabileceğini belirten Doç Dr. Özbilgin eserlerle ilgili yüksek lisans çalışmalarının yetersizliğinden yakındı. Cuma günü de devam edecek toplantıda Balıkçılık Terminolojisi, Av araçlarının sınıflandırılması ve envanteri, yasal düzenlemeler ve uluslararası ilişkiler, tehlike altındaki balık türleri ve koruma alanları, uzaktan algılama sosyo-ekonomik balıkçılık araştırmaları gibi konular tartışılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 12:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gulbeddın ayvacı IP: 85.103.79.xxx Tarih : 12.02.2008 20:28:20

 ben bu sıteye odev arstırmak için girdim lakin bu yazı gozume takıldı sizlerin bu konularda çalışmalar yapmanız çok guzel turk balıkçılıgı diger ülkelere gore dusuk yonlendeırmeler yapılmalı