29
Mayıs
2024
Çarşamba
BALÇOVA - İZMİR

Bahçelerarası’nda köpekler zehirlendi

İnciraltı Bahçelerarası sakinleri, besledikleri sokak köpeklerinin zehirlenmesiyle üzüldü. Tepki gösteren hayvanseverler, yapanların bulunmasını istedi

İzmir Balçova’ya bağlı İnciraltı’nda, Bahçelerarası’nda yaşayanlarca beslenen çok sayıda sokak köpeği zehirlendi, 4’ü öldü.


İnciraltı Bahçelerarası’nda geçen cumartesi gecesi zehirlenen köpeklerden 4’ünün ölüsü, pazar sabahı bulundu. Geniş bir alanda yaklaşık 100 metre aralıklarla çalı diplerinde can veren köpekler, hayvanseverleri üzdü. Ölen köpeklerin bazılarına bakan 46 yaşındaki Türkan Onur, hepsini aşılattığını belirterek, köpeklerin öldürüldüğü bölgeye yakın yerde gece elinde fenerle dolaşan birilerinin, çevredeki bahçelerde bulunan vatandaşlarca görülerek kovalandığını anlattı.
Ertesi sabah kaltığında köpeklerin havlama seslerini duymayınca merakla çevrede dolaşıp, aramaya başladığını anlatan Onur, şöyle konuştu:

‘Bunu yapanlar insan olamaz’
“İlk önce derenin içinde birinin ölüsüyle karşılaştım. Daha sonra çalıların arasında 100 metre arayla iki köpek ölüsü daha gördüm. Çevrede yaptığım aramalarda bir başka köpek ölüsü daha buldum. Belki başka hayvanlar da ölmüş olabilir. Zehiri yiyen hayvanlar çalıların arasına girmiş, buralarda ölmüş. Bunu yapanlar insan olamaz. Köpeklere otopsi yapılması ve öldürenlerin bulunması için gerekli yerlere başvuracağım.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 10:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?