18
Mayıs
2024
Cumartesi
BALÇOVA - İZMİR

Balçaovalılar'ın jeotermal kaygısı

İl Genel Meclisi’nin yarınki toplantısında görüşülmesi beklenen ancak son anda gündemden çekildiği öğrenilen jeotermal enerji konusu, Balçova’yı hareketlendirdi. Balçova Belediyesi tarafından ilçenin birçok yerine afişler asılırken, vatandaşlar da imza kampanyası başlattı.

Başta Balçova ve Narlıdere olmak üzere İzmir’in pek çok ilçesinde vatandaşların dört gözle beklediği jeotermal enerji dağıtım konusu çıkmaza girince, başta vatandaşlar olmak üzere herkes isyan etti. Yarın İl Genel Meclisi’nde görüşülmesi beklenen ancak son dakika kararı ile gündemden çekilen jeotermal enerji konusu, özellikle Balçova’da yaşayan vatandaşların gündemindeki tek konu oldu.

Başta Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya olmak üzere ilçede yaşayan herkes, jeotermal enerjinin evlere dağıtılması için İl Genel Meclisi’nin bir an önce karar almasını bekliyor. Bunun için Balçova Belediyesi tarafından tüm ana caddelere "Kendi Sıcak Suyumuzla Isınmak İstiyoruz", "İzmir Doğal Enerjisine, İzmirli Doğal Hakkına Kavuşsun", "Birlik Olalım Jeotermalimize Sahip Çıkalım" yazılı pankartlar asılırken, vatandaşlarda İzmir Valiliği’ne konunun çözümünü istediklerini içeren bir dilekçe kampanyası başlattı. Akşam saatlerinde sayısı 5 bini bulan imzaların yarın İzmir Valiliği’ne götürüleceği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 14:48:42
Güncelleme :10 Aralık 2004 Cuma 14:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?