27
Mayıs
2024
Pazertesi
BALÇOVA - İZMİR

Balçova arsalarına zemin etüdü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova arsa mağdurlarının sorununa çözüm olacak planlama için zemin etüdü çalışmalarına başladı.

Kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen ve 30 yıla yakın zamandır arsalarına kavuşabilmek için hukuk mücadelesi veren vatandaşların sorununa çözüm için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova arsaları 1. ve 2. etapta jeolojik ve jeoteknik etüdlerini yapmaya başladı.

Çalışmalar kapsamında, Balçova arsaları 1. ve 2. etap 1/1000 ölçekli imar planına esas ayrıntılı jeolojik ve jeoteknik mikrobölgeleme etüdü gerçekleştiriliyor. Yerin altında 20 - 30 metre derinliğinde devam eden çalışmalarda, 18 noktada zemin sondajı, 20 profilde sismik ölçü ve 16 noktada özdirenç ölçüleri yapılıyor.

Çalışmaların bitiminde elde edilen zemin bulguları değerlendirilerek, zeminin koşulları net olarak ortaya konacak ve imar planına esas oluşturacak jeolojik ve jeoteknik araştırmalar detaylı olarak tamamlanacak. 53 hektarlık alanda devam eden çalışmalarla, planlamayı olumsuz yönde etkileyebilecek zemin koşulları incelenerek, alanda ve yakın çevresindeki olmuş veya olması muhtemel afet olayları, bu afet olaylarının azaltılması veya engellenmesine yönelik alınabilecek önlemleri tespit edilerek, yapılaşma açısından yerleşime uygunluk değerlendirmesi yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Kasım 2008'deki toplantısında, 1/5000'lik planları yaparak 30 yıldır süren konunun çözümü için adım atmış, Balçova Arsa Mağdurları sorununu çözmek için yapılacak planlamaya esas olacak zemin etüdü çalışmaları için de 4 Haziran 2009 tarihinde ihaleye çıkılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 10:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?