18
Mayıs
2024
Cumartesi
BALÇOVA - İZMİR

Balçova Belediyesi'nden ücretsiz spor olanağı

İzmir’de Balçova Belediyesi’nin ilk kez başlattığı bir uygulama ile 7’den 77’ye herkes ücretsiz spor yapma imkanına kavuşuyor.

Balçova’da görev yapan beden eğitimi öğretmenlerinin gözetimindeki kurslara katılan vatandaşların eşofmanları da Balçova Belediyesi tarafından karşılandı.

Balçova’da yaşayan herkese ücretsiz ve kaliteli spor yaptırmak amacıyla yola çıkan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, bu çalışmanın startını verdi.

Balçova’da görev yapan beden öğretmenlerinin gözetiminde başlayan kurslarda vatandaşlar futbol, basketbol, voleybol, jimnastik, atletizm, aerobik dallarında eğitim alabilecek. Açılışta bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, belediyelerin görevinin sadece yol yapmak veya çöp toplamak olmadığını belirterek, "Balçova’da yaşayan vatandaşların sportif ve kültürel alanda daha aktif olmasını sağlamayı kendimize görev edindik. Bunu gerçekleştirirken de onlara ek masraf çıkarmamak ve sadece bu faaliyetlere yöneltebilmek amacıyla spor kıyafetlerini biz temin ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı 10 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Buraya gelen çocuklarımız sadece spor yapmayı değil, çevrelerine sahip çıkmayı, dostluklar kurmayı da öğrenecekler" dedi.

Çalkaya, ücretsiz spor kurslarının başlamasında büyük emekleri olan meclis üyelerine ve beden eğitim öğretmenlerine de teşekkür etti. Konuşmaların ardından belediye meclis üyelerinin dağıttığı eşofmanlarını giyen çocuklar spor sahalarına koştu.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2004 Pazar 14:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?