19
Mayıs
2024
Pazar
BALÇOVA - İZMİR

Balçova turistik cennete dönüşecek

AK Parti Balçova Belediye Başkan adayı Kamil Öztürk, mevcut yönetimin Balçova'nın zenginliğinin farkında olmadığını, jeotermali yanında İnciraltı ve Teleferik gibi değerleri ile bir turizm cennetine dönüşebilecek ilçede, önemli istihdam olanakları da yaratılabileceğini söyledi. Kamil Öztürk, Balçova'yı denizle buluşturacak, İnciraltı bölgesinde bir yat marinası yapacak.

İzmirliler Derneği ve 9 Eylül Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu Kurucu Başkanı Gündüz Kapancıoğlu, AK Parti Balçova Belediye Başkan adayı Kamil Öztürk'ü seçim bürosunda ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi. Ailesi ile birlikte Balçova'da yaşadığını dile getiren Kapancıoğlu, Kamil Öztürk'ü uzun yıllardır tanıdığını belediye başkanı seçilmesi durumunda Balçova'da önemli işlere imza atacağına inandığını söyledi.

Gündüz Kapancıoğlu'na ziyareti nedeniyle teşekkür eden, İzmir'i seven, Balçova'yı düşünen tüm sivil toplum kuruluşları ile işbirliği ve proje üretmeye hazır olduğunu ifade eden Kamil Öztürk, şöyle konuştu: “Balçova'nın sahip olduğu zenginliklerin değeri maalesef bilinmiyor. Yanız jeotermali ön plana çıkarıp, İnciraltı ve Teleferik'i göz ardı etmemek lazım. Yasal düzenlemelere saygı duyarak, ancak Balçovalıların talepleri göz önünde bulundurarak bu potansiyelleri zenginliğe dönüştürmeliyiz. Balçova'nın sırtını dayadığı yeşil dağı, İnciraltısı, denizi var. Balçova İzmir'in gücüne güç katacak bir ilçe. Balçova'da termal turizminin yanında köy turizmi ve kültür turizmi yapılabilir. Balçova'nın bir denizi var bu deniz kullanılamıyor. Sayın Çalkaya İnciraltı'na plaj sözü vermişti. Nerede plaj? Ne yazık ki ortada plaj falan yok. Buraya yatların gelip yanaşması lazım.”

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 12:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?