19
Mayıs
2024
Pazar
BALÇOVA - İZMİR

Balçova'da 5 kişinin öldüğü cafenin sahibinin 5 yıl hapsi istendi

İzmir'in Balçova İlçesi'nde, 5 kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kafeterya yangınının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen kafeterya sahibi Sercan Sakın hakkındaki iddianame tamamlandı. Sercan Sakın, "dikkatsizlik ve tedbirsizlik neticesi birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.
Balçova'daki Şarkevi isimli kafeteryada geçtiğimiz Şubat ayında çıkan yangın nedeniyle Cumhur Çolak, Gülhan Deniz, Müjde Başkaya, Dürdane Çakır ve iki gün önce de Ebru Temelbasan hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Soruşturma başlatan polis, kafeterya sahibi Sercan Sakın'ı olayda ihmali olduğu gerekçesiyle gözaltına almıştı. 4 gün boyunca sorgulanan Sakın, İzmir 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından Sercan Sakın hakkında hazırlanan iddianamede, "dikkatsizlik ve tedbirsizlik neticesi birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması isteniyor. Sakın'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 01:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?