22
Mayıs
2024
Çarşamba
BALÇOVA - İZMİR

Balçovalı çocuklar körfeze sahip çıktı

Balçova Belediyesi’nin oluşturduğu çevre gönüllüleri, son günlerde körfezde yaşanan kirliliğe dikkat çekmek için İnciraltı Plajı’nda üç saat boyunca temizlik yaptı.

Sahil şeridinden bin 200 torba çöp toplayan çocuklar, herkesin çevre temizliğine karşı duyarlı olmasını istedi. Deniz kıyısında bir Türk bayrağı da bulan çocuklar, bu bayrağı Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya teslim ettiler.

Balçova Belediyesi’nin ilçedeki okullarda öğrenim gören öğrencilerden oluşturduğu çevre gönüllüleri, Piri Reis İzmir Deniz Günleri etkinlikleri çerçevesinde İnciraltı Sahil Şeridi’nde temizlik yaptı. Sabah erken saatlerde İnciraltı’na gelen 150 öğrenci Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte deniz kıyısında bulunan çöpleri topladı. 1200 torba çöpün toplandığı temizlik kampanyasında denizden ve kıyıdan birbirinden ilginç atıklar çıktı.

Deniz kenarındaki kayalıkların arasından bir Türk bayrağının çıkması ise durumun ne kadar içler acısı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Çevreyi kirleten büyüklerinden biraz daha duyarlı olmalarını isteyen çocuklar, Başkan Çalkaya’dan çevreyi kirletenlere ağır cezalar verilmesini istedi.

Geçtiğimiz ay Balçova Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kurulan çevre gönüllüleri toplam 537 öğrenciden oluşuyor. Her biri hem kendi sokağından hem de tüm Balçova’dan sorumlu olan gönüllüler, çevrelerinde gördükleri olumsuzlukları not ederek Balçova Belediyesi’ne iletiyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?