24
Mayıs
2024
Cuma
BALÇOVA - İZMİR

Balçovalı gençler Ata'nın huzurunda

Balçova Belediyesi ve Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "Haydi çocuklar; başarı sizden, hediye bizden" kampanyası ile Balçova’daki okullarda eğitim gören 500 öğrenciyi Ankara’ya götürdü.

"Ata’ya Gidiyoruz" sloganıyla yola çıkan öğrenciler, Ulu Önder Atatürk’ün kabrini ve bağımsızlık mücadelesinin verildiği mekanları ziyaret etti.

Balçova Belediyesi ve Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği geziye, Balçova’daki 11 okulda her sınıftan en başarılı 2 öğrenci olmak üzere toplam 500 öğrenci katıldı. Sigortaları yapılan öğrenciler, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, eşi Fatma Çalkaya, öğretmenler ve belediye görevlileriyle birlikte Cuma günü akşam 11 otobüsle yola çıktı. Ankara’ya ulaştıktan sonra Çankaya Belediyesi yetkilileri ve polis araçlarının eşlik ettiği kafile, ilk ziyareti Anıtkabir’e yaptı.

Sabah Ankara’ya ulaşan kafile, ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Ata’nın huzuruna çıkan öğrenciler saygı duruşunda bulunup katafalka çiçekler bırakırken, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya katafalka çelenk bırakarak şeref defterini imzaladı. Başkan Çalkaya Şeref Defteri’ne "Sevgili Atam, Balçova’nın aydınlık yüzlü öğrencileriyle birlikte huzurundayız. Bizler, dünyada benzeri görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesiyle kurmuş olduğun Cumhuriyetin yılmaz neferleriyiz. Dünya var oldukça kurduğun Cumhuriyeti, devrimlerini koruyacağımıza ve yücelteceğimize söz veriyoruz" yazısını yazdıktan sonra defteri imzaladı. Atatürk’ün kullandığı eşyaların sergilendiği müzeyi ziyaret eden öğrenciler, 2. cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün mezarını da ziyaret ederek çiçekler bıraktı.

Anıtkabir’den Atatürk’ün Ankara’daki evini ziyaret eden öğrenciler, buradan ilk meclise geçti. Meclisin önünde hatıra fotoğrafı çektiren grup, daha sonra Cumhuriyetin ilk kurulduğu bina olan günümüzde de Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak restore edilen binayı gezdi. Bağımsızlık mücadelesinin verildiği yerleri ve buradaki tarihi havayı teneffüs eden öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çekti. Akşam saatlerinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezen öğrenciler, tarih öncesi medeniyetlere ait kalıntıları gördükten sonra ziyaretlerini bitirdi.

Çankaya Belediyesi tarafından Dedeman Otel’de kendileri onuruna verilen yemeğe katılan öğrenciler, burada hem yemek yediler hem de müzik eşliğinde eğlendiler. Yemek sonunda Onuncu Yıl Marşı’nı söyleyen öğrenciler, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ın kendilerine verdiği hediyeleri aldıktan sonra Pazar sabahı İzmir’e döndüler.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 10:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?