19
Mayıs
2024
Pazar
BALÇOVA - İZMİR

Cinayet soruşturması sürüyor

İzmir'in Balçova ilçesinde 2 yıl önce işlenen cinayetin soruşturulması sırasında, babasının katil zanlısını öldürdüğü iddiasıyla yakalanarak adliyeye sevk edilen kişi ile olayı gizledikleri öne sürülen 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderilen zanlılardan nöbetçi savcılıkta ifadeleri alınan M.R.D. "cinayet, cinayete azmettirme ve suçu gizleme" suçlarından, M.Ü. ve M.A. ise "suçu gizleme ve para sızdırma" suçundan mahkemeye sevk edildi. M.T. ise savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkeme, M.R.D., M.Ü. ve M.A.'yı tutukladı. Polis, 2007 yılının Mart ayında tabancayla öldürülen Şükrü D.'nin (73) katil zanlısını belirlemek için çalışma başlatmış ve Şükrü D.'nin iş yerinde çalışan Mehmet Ş.'nin (32) kayıp olduğunu tespit etmişti.

Yapılan araştırmada kayıp olan Mehmet Ş.'yi, Şükrü D.'nin oğlu M.R.D.'nin öldürüp Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toprağa gömdüğü ortaya çıkmış, gözaltına alınan M.R.D.'nin, "Mehmet Ş. 'Babanı öldürdüm, seni de öldürürüm' diyerek benden yüklü miktarda para sızdırdı. Bu yüzden ben onu öldürdüm" dediği öğrenilmişti. M.R.D.'den tehditle para alırken Mehmet Ş.'nin yanında bulunduğu bildirilen arkadaşları
M.Ü., M.A. ve M.T. de polis tarafından yakalanmıştı. M.R.D. ve olayı gizledikleri öne sürülen M.Ü. ile M.A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, M.T. ise serbest bırakıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 15:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?