25
Mayıs
2024
Cumartesi
BALÇOVA - İZMİR

Danıştay üyesi Özbilgin anıldı

17 Mayıs 2006’da Danıştay’a yapılan silahlı saldırıda yaşamını yitiren Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin, İnciraltı’ndaki “Bağımsız Yargı ve Danıştay Anıtı”ndaki törenle anıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan anıtta gerçekleştirilen anma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, emekli Danıştay Başsavcısı Harun Çetintemel, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Şakir Uzun, hukukçular ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, adaletin olmadığı ya da geciktiği bir ülkenin yönetilemeyeceğini söyledi. Aydoğan, Danıştay’a yapılan hain saldırının hukuğa ve yargı bağımsızlığına yapılmış olduğunu belirterek; “Bu saldırı, laik anayasal düzene karşı, ülkemizin rejiminin değişmesine yönelik yapılmıştır. Bundan bin yıl önce Ahmet Yesevi –Ekmek, aş, su bulmak bekleyebilir, temele taş, devlete baş bulmak bekleyebilir ama adalet beklemez, tez verin- demiştir. Bu sözün önemi günümüzde daha iyi anlaşılıyor” diye konuştu.

İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Şakir Uzun ise yaptığı konuşmada; “Ciğerimiz yanıyor. Bir süre önce vefat eden eski Baro Başkanımız Nevzat Erdemir’in de dediği gibi -Hukuk bir gün herkese lazım olacaktır-. Hukuğu tanımayanlar ve ona saldıranlar, daha sonra hukuğun şefkatli ve güvenli kollarına sığınacak, hukuk tarafından yargılanacaktır” dedi. Heykeltıraş Harun Atalayman’ın hazırladığı bronz anıt, kaidesi ile birlikte 5 metre uzunluğunda ve yaklaşık 1.3 ton ağırlığında. “Bağımsız Yargı ve Danıştay Anıtı”nda bir elinde kılıç diğer elinde ise terazi taşıyan kadın figürü adaleti temsil ediyor.

17 Mayıs 2006’da Danıştay’a yapılan baskında, İkinci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmiş, Danıştay İkinci Daire Başkanı Mustafa Birden, İkinci Daire Üyesi Ayfer Özdemir, İkinci Daire Tetkik Hakimi Ahmet Çobanoğlu ve üye Ayla Gönenç de yaralanmıştı. Tören anıta kırmızı karanfillerin bırakılması ile sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 14:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?