1
Haziran
2024
Cumartesi
BALÇOVA - İZMİR

Denizde gergin saatler

Balçova'da yaklaşık 40 yolcusuyla denize açılan tekne, kıyıya 50 metre açıkta arızalanınca yolcular korkulu anlar yaşadı.

İnciraltı semtinde gece bir yolcu teknesi, gezinti yapmak üzere aldığı yaklaşık 40 yolcuyla denize açıldı. Kısa bir körfez turunun ardından tekrar iskeleye yanaşmaya başlayan tekne, kıyıya yaklaşık 50 metre kala, balıkçıların ağlarının motora takılması sonucu arızalandı.

Tekne personelinden bir kişi denize girerek, teknenin motoruna takılan ağları temizlemeye çalışmasına rağmen başaramadı. Daha sonra yolcular, kıyıdan uzatılan halatı çekerek kıyıya yanaşmaya çalıştı, ancak halat kopunca çaresiz bir bekleyiş başladı.

Yaklaşık 3 saat boyunca teknede mahsur kalan yolcular, havanın soğuk olması nedeniyle zor anlar yaşadı. Yolcular, balıkçıların da yardımıyla arızanın giderilmesinin ardından kıyıya ulaşan tekneden indikten sonra rahat bir nefes aldı.

Yetkililer, arızaya sebep olan ağların kaçak balık avlayan balıkçılar tarafından kurulduğunu ve kaptanın karanlıkta ağları fark edemediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2005 Pazartesi 11:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?