20
Mayıs
2024
Pazertesi
BALÇOVA - İZMİR

Elişi ürünlere turist ilgisi

Balçova Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay açılan Semtevi’nde el sanatları konusunda eğitim alan ev hanımları, emeklerinin karşılığını aldı. Semtevi’ne gelen turist kafilesi, yapılan el emeği göz nuru ürünlere hayran kaldı.

Göztepe Anadolu Kız Meslek Lisesi öğretmenlerinden, ahşap boyama, tel kırma, makine nakışı, kumaş boyama gibi kurslarda ücretsiz eğitim alan ev hanımları, hünerlerini göstererek birbirinden güzel el işi ürünler hazırladı. Balçova Belediyesi, bu süre içinde ev hanımlarının ürünlerini satmaları için ilginç bir yöntem buldu. Balçova’daki otellerde kalan turistlerin tur organizatörleri ile görüşen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Semtevi’ne belirli aralıklarla tur düzenlenmesini rica etti.

Başkanın bu ricasını kırmayan organizatörler, ilk geziyi dün gerçekleştirdi. Norveçli turistlerden oluşan 20 kişilik kafile Semtevi’ne gelerek Balçovalı ev hanımların yaptığı el sanatlarını inceledi. Yapılan ürünlere hayran kalan turistler, yaklaşık 500 milyon liralık alışveriş yaptı. Emeklerinin karşılığını almanın gururu yüzlerinden okunan ev hanımları, uygulamadan çok memnun olduklarını, kendilerine güvenlerinin geldiğini ifade etti.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Bu proje bizim için yol yapmaktan, çöp toplamaktan çok daha önemli. Çünkü yıllardır unuttuğumuz, ekonomik özgürlüğünü elinden aldığımız ev hanımlarımız burada el işi eğitimi alacak, kadın dayanışma toplantılarına, hijyen, çocuk sağlığı gibi konularla ilgili seminerlere katılacak" şeklinde konuştu.

Semtevi’ndeki sınıflarda matematik dersi alan öğrencileri de ziyaret Başkan Çalkaya, Balçova’da dört ayrı mahallede daha Semtevi açacaklarının da müjdesini verdi.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 15:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?