1
Haziran
2024
Cumartesi
BALÇOVA - İZMİR

EXPO ödevi sayesinde İzmir'i tanıdılar

Dünyanın en büyük sergi organizasyonu olan EXPO'yu İzmir'e kazandırma çabaları dört koldan devam ederken, proje ödevleri konusu “EXPO” olarak belirlenen Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri de İzmir'i daha yakından tanımak için gezi düzenledi. 

Sınıf öğretmenleri Nilgün Keser'in verdiği “EXPO 2015 İzmir'e Neler Kazandıracak?” konulu proje ödevlerini daha iyi hazırlayabilmek için bilgilenme gezisine katılan Konak Mehmet Akif Ersoy 3-B sınıfının minik öğrencilerinin ilk durağı İzmir'in simgesi Saat Kulesi ve “Hasan Tahsin- İlk Kurşun” anıtı oldu. EXPO amblemli özel tişörtleri ve “EXPO İçin Biz de Varız” yazılı pankartlarıyla Konak Meydanı'nda profesyonel rehberden bilgi alan minik EXPO'cular, proje ödevlerinde kullanmak üzere bol bol not almayı da ihmal etmedi. 

Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'ndeki “sağlık” temalı sergiyi gezerek burada görevli Alper Yeniay'dan detaylı bilgiler alan öğrenciler, sordukları sorularla bilgilerini daha da pekiştirme imkanı buldu. EXPO 2015 için belirlenen İnciraltı'ndaki alanı da gezen Mehmet Akif Ersoy öğrencileri, Kent Ormanı'nda minik bir piknik yaptı. İzmir'de düzenlenmesi halinde “sağlık” temasının işleneceği EXPO 2015'in belirleyici konularından biri olan termal sağlık noktasına da odaklanan minik EXPO'cular, Balçova Termal Otel Fizik Tedavi Merkezi İdari Şefi Halit Melih Ardal'dan termal tedavi hakkında detaylı bilgiler aldı. 

Okulda EXPO konusunu ödev olarak işleyerek, çocukların yaşadıkları kentle ilgili farkındalıklarını artırmayı amaçladığını belirten Sınıf Öğretmeni Nilgün Keser, “EXPO çok büyük bir proje. İçine girip bilgi topladıkça bunun önemini daha iyi kavrıyoruz. Çocuklar bu ödevle İzmir'i daha yakından tanıma, kentin geleceği konusunda fikir yürütme, soru sorarak bilgilenme imkanı buluyor.” dedi. 

EXPO'yu proje ödevi olarak seçen ilk okul olan Güzelyalı'daki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda ayrıca bir de “EXPO Kulübü” kurulması düşünülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 10:13:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?