19
Mayıs
2024
Pazar
BALÇOVA - İZMİR

Hizmet esnafın ayağına gidiyor

Balçova Belediyesi, bugüne kadar çeşitli nedenlerle ruhsatlarını alamayan iş yerlerini ruhsatlandırmak amacıyla, farklı bir uygulama başlattı. İlçedeki bin 297 adet ruhsatsız iş yerinin ruhsatı, belediye tarafından hazırlanarak esnafın ayağına götürülüyor. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın talimatıyla başlayan ve 6 aydan bu tarafa devam eden iş yeri denetimleri tamamlandı. Balçova’da değişik iş kollarında hizmet veren 2 bin 400 iş yerinden bin 297’sinin çeşitli nedenlerle ruhsat almadığının tespit edilmesi üzerine, daha önce benzeri yapılmayan bir uygulama başlatıldı. Buna göre, belediyenin değişik birimlerinden oluşan ekipler, ruhsatsız iş yerlerinin eksikliklerini tespit ederek, bu eksikliklerin giderilmesini sağladı ve ruhsatlarını hazırladı. Ruhsat evraklarını takip etmek için günlerce uğraşmak zorunda kalmayan ve iş yerini bir saat bile kapatmadan tüm işlemleri belediye personeli tarafından yapılan esnaf ise, toplam 171 milyon lira ödeyerek ruhsatına kavuşmaya başladı. Yeni iş yeri açan bir vatandaşın da belediyeye telefon açarak, ruhsat işlemlerinin başlatılmasını isteyebileceği bildirildi.

Hazırlanan ilk ruhsatları kendi elleriyle esnafa teslim eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, amaçlarının Balçova’yı daha yaşanabilir kent haline getirmek olduğunu ifade etti. Çalkaya, "Esnafımız bugüne kadar değişik nedenlerle ruhsatını alamamış. Biz sosyal belediyecilik anlayışı gereği hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz. Hiçbir zaman ceza verme veya iş yerini kapatma gibi bir düşüncemiz olmadı. Yaptığımız her uygulamada, esnafımızın çıkarlarını gözeteceğiz" diye konuştu.

Uygulamanın İzmir’de ilk kez yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Balçova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Sürücü de, "Göreve geldiğimizde esnafımızın her türlü sorununu yerinde tespit edeceğimizi ve yerinde çözeceğimizi söylemiştik. Belediye Başkanımız ile birlikte çalışarak esnafımızın tüm sorunlarını çözeceğiz" şeklinde konuştu. Ruhsatlarını Başkan Çalkaya’nın elinden alan esnaf ise, uygulamadan çok memnun olduklarını söyleyerek, belediyenin bu tür hizmetlere devam etmesini istedi.

izmir
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 15:42:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?