23
Mayıs
2024
Perşembe
BALÇOVA - İZMİR

İZTO'dan Balçova'ya özel yatırım

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Balçova’taki oda üyelerini ziyaret etti. Üyelerle birlikte kahvaltı yapan Demirtaş, Balçova’da faaliyet gösteren İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni geliştirerek, önümüzdeki dönem tarım ve tasarım üniversiteleri kurulacağını açıkladı.

Yeniden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Ekrem Demirtaş, oda üyelerine yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Balçova’da faaliyet gösteren oda üyeleriyle Yeşilçam Restorant’ta biraraya gelen Demirtaş, hem üyelerin odayla ilgili taleplerini dinledi hem de İZTO’nun Balçova ile ilgili projelerini açıkladı.

Balçova’nın termal kaynaklar dolayısıyla İzmir’in en şanslı ilçelerinden birisi olduğunu ifade eden Demirtaş, termal kaynakların değerlendirmesi yönünde projelerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Balçova Prenses Otel’in ön tarafında bulunan 630 dönümlük arazinin, tapusundaki sorun nedeniyle değerlendirilemediğini kaydeden Demirtaş, "Bu araziyle ilgili sorun çözülüp gerekli yatırım yapılırsa, burası Ortadoğu’nun en büyük sağlık ve güzellik merkezi haline gelebilir" dedi.

İzmir Ticaret Odası olarak Balçova’ya bugüne kadar yaptıkları en büyük yatırımın İzmir Ekonomi Üniversitesi olduğunu ifade eden Demirtaş, "Üniversitemiz önümüzdeki yıl, yani beşinci yılında 5 bin öğrenciyi okutacak. Bu sayı 7 bin 500’e kadar artacak. 7 bin 500 rakamına ulaşıldığında ise şimdilik fakülte düzeyinde devam edecek olan tarım ve tasarım bölümünü ayrı birer üniversite olarak yapılandırmayı hedefliyoruz. Böylece üniversitemiz kendi sınırları içerisinde büyüyecek ve iki yeni üniversite doğuracak" diye konuştu.

Balçovalı üyelerle bundan sonra düzenli olarak biraraya gelerek ilçenin sorunları konusunda çözüm geliştirmek istediklerini vurgulayan Demirtaş, Balçova’da pek çok spor dalında faaliyet gösterecek bir spor kulübü eksikliği olduğunu söyledi. Demirtaş, "Gelecek yıl Balçova Ekonomi adıyla bir spor kulübü kurmak istiyoruz. Bu konuda sizlerin de yaklaşımı olursa, çok başarılı olacak bir spor kulübü oluşturabiliriz. Bunun yanı sıra Balçova’ya 2 bin kişilik bir anfi tiyatro yapmayı planlıyoruz. Ayrıca bir de kapalı spor salonu yapmak istiyoruz. Bu tesislerin kullanımını yaz aylarında Balçova Belediyesi’ne bırakmayı hedefliyoruz" dedi.

Demirtaş, büyük sanatçıların eserlerinin sergileneceği açık bir sanat müzesi şeklini alacak bir sanat parkı, Balçova yamaçlarına seyir amaçlı teraslar yapılması, bir sevgi yolu düzenlemesi gibi projelerin de planları arasında yer aldığını kaydetti.

Kahvaltıya katılan Balçovalı oda üyeleri ise sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi. Üyeler, Ekonomi Üniversitesi’nin eğitim yaptığı Grand Plaza’nın Balçova’nın kaynaklarıyla yapıldığını belirterek, burası için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ödenen paranın bir kısmının Balçova Belediyesi’ne aktarılmasını istediler. Bunun üzerine Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi’ne taksitler halinde 5 yıl içinde ödenecek 9 milyon doların 3.5 milyon dolarının Balçova Belediyesi’ne aktarılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 15:04:42
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 15:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?