19
Mayıs
2024
Pazar
BALÇOVA - İZMİR

Kardeşinin mezarı başında intihar etti

İzmir'in Balçova ilçesinde bir kişi, 2003 yılında öldürülen kız kardeşinin mezarının başında silahla kafasına bir el ateş etti.

Olay yerinde ölen şahsın, daha önce kız kardeşini öldüren zanlıyı tabancayla ağır yaralayarak cezaevine girdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Balçova Yeni Mezarlığı'ndan silah sesi geldiğini duyan mezarlık görevlileri, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, 2003 yılında 29 yaşında ölen İpek Peker'in mezarının başında bir erkek cesedi gördü. Cesedin, İpek Peker'in ağabeyi Mehmet Han Peker'e ait olduğu ve başına tabancayla ateş ettiği belirlendi.

Olayı duyarak mezarlığa gelen İpek ve Mehmet Han Peker'in yakınları gözyaşı dökerken, sinir krizi geçiren bazı yakınlarına mezarlığa gelen 112 Acil Servis ambulansında müdahale edildi.

Polisin araştırmasında; evli ve 2 çocuk annesi İpek Peker'in Balçova ilçesinde 2003 yılında Memduh D. isimli şahıs tarafından tabancayla vurularak öldürüldüğü, firar eden şahsı olaydan 6 ay sonra İpek Peker'in ağabeyi Mehmet Han Peker'in Basmane semtinde bir kahvehanede silahla 8 el ateş ederek vurduğu öğrenildi. Ağır yaralanan Memduh D.'nin hastaneye kaldırıldığı, tutuklanarak cezaevine konulan Mehmet Han Peker'in ise yaklaşık 2 yıl önce tahliye olduğu ortaya çıktı. Seramik ustası olan Peker'in psikolojik sorunlarından dolayı tedavi gördüğü bildirildi.

Öte yandan, hastanedeki tedavisinin ardından cezaevine konulan ve cinayet suçundan yargılanan Memduh D.'nin halen tutuklu olduğu öğrenildi. Memduh D., mahkemede verdiği ifadede İpek Peker'e duygusal yakınlık duyduğunu, olay günü evinin önüne gittiğinde İpek Peker'in kocasının kendisine tabanca doğrulttuğunu, bu tabancayı alarak İpek Peker'e ateş edip kaçtığını söylemişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 18:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?