17
Mayıs
2024
Cuma
BALÇOVA - İZMİR

Katil torun çıktı

İzmir’de dün gece bıçaklanarak öldürülen CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı avukat Ülkü Caner’in annesi Hatice Caner’in katili torunu çıktı. Polis tarafından yakalanan katil zanlısı torun Çağdaş Caner, babaannesini parası için öldürdüğünü itiraf ederken, adliyeye sevk edildiği sırada gazetecilere saldırarak, "Sizi de öldüreceğim" diyerek tehditler savurdu.

Balçova İlçesi’ndeki evinde tek başına yaşayan Hatice Caner (72), dün gece telefonlara cevap vermeyince eve gelen oğlu Ertuğrul Caner tarafından ölü olarak bulunmuştu. Olaya el koyan polis, yaşlı kadının 37 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit etti. Evde ve çevrede inceleme yapan Cinayet Masası ekipleri, cinayetin ardından bir pencere camının içeriden kırılarak olaya hırsızlık süsü verilmek istendiğini saptadı. Bunun üzerine eve son girenleri tespit eden polis, görgü tanıklarından, torun Çağdaş Caner’in (19) eve son giren kişi olduğunu belirledi. Torun Caner’in gidebileceği yerler ve Karşıyaka’daki evi gözetim altına alındı. Gece geç saatlerde eve gelen Çağdaş Caner, gözaltına alındı.

Cinayet Masası’ndaki ifadesinde suçunu itiraf eden Çağdaş Caner, olayı önceden planladığını ve dün akşam babaannesinden para istemek maksadıyla evine gittiğini belirterek, istediği parayı alamayınca da bıçakladığını, cinayete hırsızlık suçu vermek için pencere camını içeriden kırdığını söyledi. Daha sonra cinayeti örtbas etmek maksadıyla aldığı cep telefonuyla parayı Karşıyaka’daki arkadaşları Fikret Erdem ve Fatih Göksu’ya verdiğini, ancak işlediği cinayeti anlatmadığını ifade eden Caner, bıçak ve kanlı elbiselerini de Karşıyaka’daki bir parkın içindeki çöp bidonuna attığını kaydetti. Katil zanlısı Caner’in ifadesinde, "Amacım para istemekti. Babaannemin beni sevmemesi de cinayeti işlememde etkili oldu" dediği öğrenildi. Hatice Caner’in 8 torunundan biri olan Caner’in işsiz olduğu bildirildi.

Sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Çağdaş Caner, çıkışta kendisini görüntülemek isteyen gazetecilere saldırdı. Kameramanlara tekme savuran katil zanlısı torun, "Çıkınca sizleri de öldüreceğim" diyerek tehditler savurdu

İzmir-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 13:40:37
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 12:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?