1
Haziran
2024
Cumartesi
BALÇOVA - İZMİR

Kurban Bayramı'na teknoloji desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda oluşturulacak kesim yerlerini web sayfasına taşıdı. Belediye’nin “www.izmir.bel.tr” adresli internet sitesine giren vatandaşlar, çıkacak harita üzerinden gidecekleri kurban kesim yerinin konumunu ve ulaşımını kolaylıkla öğrenebilecek. 

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirebilmesi için başlatılan hazırlıklar da hız kazandı. İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Müftülük, Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan İl Kurban Hizmetleri Komisyonu, kentte kurban satış ve kesim yerleri belirlerken, alınacak önlemler de sıralandı. Buna göre İzmir Büyükşehir Belediyesi; Konak, Gaziemir, Karşıyaka, Balçova ve Çiğli ilçelerinde belirlenen yerlerde kesimlerin yapılabildiği 30 adet çadır kuracak. Belirlenen bu noktalar için çalışmalara başlandı. İlk etapta söz konusu alanların zeminine beton dökülüyor. Kesim yerlerine su tesisatları kurulacak, gerek duyulan noktalarda fosseptik açılacak, vidanjör ile kompresör desteği sağlanacak. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç olan noktalara portatif tuvaletler yerleştirecek.
Kurban satış ve kesim hizmetlerinin daha düzenli, modern ve ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde yürütülebilmesi için 9 metropol ilçede toplam 92 nokta belirlendi. Bu noktaların 15’inde kurban satış ve kesimi, 71’inde kesim ve 6’sında ise sadece satış yapılabilecek. 

SOKAKTA KESENE CEZA 

Vatandaşlar çevre temizliğine, sağlık şartlarına uymak kaydıyla, kendi bağ ve bahçelerinde kurban kesebilecek. Cadde, sokak, apartman aralığı, park, otopark, yol ve otoyol kenarları, spor ve çocuk oyun alanları gibi yerlerde kesinlikle kurban kesimi yapılamayacak. Hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında hayvan kesen veya kesilen hayvan atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara, Kabahatler Kanunu’nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak ve Belediye zabıta görevlileri tarafından 58 YTL. para cezası uygulanacak. 

Kurbanını kesmek isteyen vatandaşlar, kesim yerlerinden bayram süresince ücretsiz yararlanacak. Büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 140, ikinci ve diğer günlerde ise ilk gün yığılmalarını önlemek için 120 YTL. alınacak. Küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 35 YTL., diğer günler ise 30 YTL. kesim ücreti ödenecek. Ayrıca belirlenen oto ve halı yıkama yerlerinde de kurban kesimi yapılabilecek. 

ÖNLEMLER 

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun kararlarına göre alınacak önlemler ise şöyle: Kurban kesim yerlerinde izdihamı önlemek için randevu sistemi uygulanacak, Kesim yapacak kişilere gerekli eğitimler verilecek, Kesim yapılacak yerlerde alınan ücretlerin karşılığında makbuz kesilip kesilmediği takip edilecek, Kesim ücretleri kesim çadırlarının bulunduğu yerlerde halkın rahatlıkla görebileceği yerlere asılacak, Belgeli kasap ve kasap yardımcıları çalıştırılacak. Tek tip önlük giyecekler ve tanıtıcı kimlik kartı takacaklar. Ehliyetsiz kasaplar denetlenecek, Kesim sonrası atıkların toplanarak bertaraf edilmesi sağlanacak, Kesim ve satış noktaları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilecek, Atıklar en kısa sürede ilçe belediye ekipleri tarafından toplanarak transfer istasyonlarına oradan da Harmandalı Çöp Toplama Alanı’na nakledilip uygun şekilde bertaraf edilecek. Alanlarda yeterli sayıda kapalı çöp konteynerleri bulundurulacak. 

KONAK KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ 

Üçkuyular Terminali’nin Pazaryeri Arkası boş arsa- Güzelyalı, Uzundere Otoban giriş ve çıkışı (Dörtyol Kavşağı) –Eskiizmir Caddesi ile 3962 Sokak köşesi Eskiizmir, Yeşildere Caddesi Erenler Cami yanı ve arkası, 3089 Sokak, 5714/1 Sokak ve 3142/1 Sokaklar arasındaki boş arsa, Karabağlar Orcaner Selgeçen İşhanı arkası 5709 Sk. arasındaki boş arsa, Aktepe Mahallesi ile Uzundere Mahallesi arasındaki boş alan.

KESİM YERLERİ 

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Hatay Erkek Kuran Kursu 175/1 Sokak No: 8, Esendere Pazaryeri- Güzelyalı, 246 Sokak ile 255 Sokak köşesi Pazaryeri –Hatay,Yeşilyurt Pazaryeri Balıkçı Reyonu- Yeşilyurt, Kooperatif Evleri Pazar İçi Balıkçılar Reyonu- Yeşilyurt, Toros Pazaryeri –Gültepe, Eskiizmir Pazaryeri Altı- Eskiizmir, Öztepe Halı Sahası Yanı (otopark alanı) Çeşme Tali yolu üzerinde bulunan Tansaş mağazası yanı, Çeşme Tali Yolu (Kipa Karşısı) Florya Çiçekçiliğin doğusundaki arazi.
 
KURBAN KESİM YERLERİ 

Balçova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiye alanı önü, Balçova Merkez Kur’an Kursu Bahçesi, Balçova Uğur Camii yanı, Üçkuyular terminali yanı Bahçelerarası Oto Yıkama, Mithatpaşa cad. no:195 Kral Oto Yıkama, Mithatpaşa cad. no. 289/1 Helvacılar oto yıkama 

GAZİEMİR İLÇESİ 

Beyazevler Mah. Pazar Yeri, Irmak Mah. Pazar Yeri Yanı, Atatürk Mah. 1 Nolu Sağlık Ocağı Yanı 

KURBAN KESİM YERLERİ 

Atıf Bey Mahallesi Yeni Pazar Yeri, Sevgi mah. Pazar yeri, Aktepe Pazar yeri, Irmak mah. Pazar yeri 

GÜZELBAHÇE İLÇESİ 

Yalı Mah. Pazar Yeri, 

KURBAN SATIŞ YERLERİ 

Atatürk mah. Otobüs son durağı üstündeki boş alan, Erler Cad. ile Meserret Cad. kesiştiği yerdeki boş alan 

KURBAN KESİM YERİ 

Belediye garajı 

NARLIDERE İLÇESİ 

Narlıdere Belediyesi Kapalı Halk Pazaryeri Altınvadi Caddesi üzeri boş alan 

KURBAN KESİM YERİ 

Narlıdere Belediyesi Halk Pazarı kapalı bölüm 

ÇİĞLİ İLÇESİ KURBAN SATIŞ VE KESİM YERİ 

75. Yıl Endüstri Meslek Lisesi Karşısı, Kipa Yolu Üzeri 

KURBAN KESİM YERLERİ 

Çiğli Merkez balık pazarı, Evka-2 Pazar yeri, Egekent Pazar yeri, Evka-5 Pazar yeri, Sasalı Belediyesi Eski Mezbahası
KARŞIYAKA İLÇESİ KURBAN SATIŞ VE KESİM YERİ 

Örnekköy Mezarlığı altı 1620/39 Sk. Cengizhan Mah. (Sağlık ocağı ile otobüs son durağı arası boş alan) 

KURBAN KESİM YERİ 

Şemikler pazaryeri içi, Elit Sitesi Pazaryeri, Cumhuriyet Pazaryeri, Carrefour Hipermarket, Bostanlı Tansaş, 2131 Sk. No:1/1 (Kırkpınar Oto Yıkama) Bayraklı, Haydar Aliyev Cad. No:39 (Mavi Oto Yıkama) Bayraklı, Haydar Aliyev Cad. No: 1 (Simge Otogaz) Bayraklı, Ozan Abay Cd. No: 40 (Bıcıbıcı Mavi Oto Yıkama) Bayraklı, 1600 Sk. No:20 (Farklı Oto Yıkama) Bayraklı, 2129 SK. No: 40/2 (Elizi Oto Yıkama) Bayraklı, 1637 Sk. No: 128 (Halı Yıkama Yeri) Bayraklı, 1637 Sk. No: 83 (İkizler) Bayraklı, 1643 Sk. No: 112 (Hora Petrol) Bayraklı, Anadolu Cad. No: 47 (Deniz Oto Yıkama) Bayraklı, Anadolu Cad. No: 101 (Vip Oto Yıkama) Bayraklı 

BUCA İLÇESİ KURBAN SATIŞ VE KESİM YERİ 

Kaynaklar Beldesi, Zafer Cad. Entegre Yolunun sol tarafındaki 83 Sk,Kaynaklar Beldesi 85 Sk. Adakçılar Sitesi 

KURBAN KESİM YERİ 

Tansaş Et Entegre Tesisleri, Nihat Perçin-309 Sk. Boş Arsa Buca, Elmas Oto Özgür Donat Yıkama Koşuyolu Cad. No: 161,Fuat Göksu – Şirinyer Pazaryeri Balıkçılar Bölümü, Numune Kasap Nasuh Kocabıçak-132 Sk. No:1, Antalya Kasabı Başar Hasgöçmen 132 Sk. No:17, Dört Mevsim Halı Yıkama Nahit Kılıç-265/8 Sk.No: 34, Kardak Oto Yıkama Yusuf Şimşek 8 Sk. No:1, Zülfi Şanlı 201 Sk. No: 31 yanı, Doruk Halı ve Oto Yıkama Şahin Büyükolmuş Erdem Cad. No:3, Formüla Oto Yıkama Özcan Suretti 223 Sk. No:91, Mehmet Yaşar Artış 337 Sk. No:72, Eyüp Duman-Erdem Cad. No:189 Buca, Fevzi Avcı 213 Sk.No:7 Buca, İbocan Oto ve halı yıkama Hamza Biber A.Hatboyu Cd. No:103, Hanedan Oto Yıkama 222/11 Sk. No:1 Buca, Star Oto Yıkama Eşref Özlü 853 Sk. No:1 Buca, Yusuf Buluntekin M.Akif Cd. No:97 Şirinyer, Burak Buluntekin M.Akif Cd. No:97 Şirinyer, Hüseyin Özsakallı 172 Sk. No:38 Buca, Koray Özsakallı 172 Sk.No:38 Buca, Muzaffer Çelik 1252 Sk.No:2 Dr.1 Buca, Pırıltı Oto Yıkama Mehmet Özkaya, Toker Oto Yıkama Kerem Özgün M.Akif Cd. No:99 Şirinyer, Adnan Boylu Namık Kemal Cad. Şirinyer 

BORNOVA İLÇESİ KURBAN SATIŞ VE KESİM YERİ 

4. Sanayi Sitesi üzerinde bulunan alan 

KURBAN KESİM YERİ 

Atatürk Mahallesi Kapalı Pazaryeri, Manavkuyu Kapalı Pazaryeri, Çamdibi Pazaryeri, Özkanlar Kapalı Pazaryeri,

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 12:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?