18
Mayıs
2024
Cumartesi
BALÇOVA - İZMİR

Okullara personel desteği

Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebini değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, ilçedeki okullarda eksik olan yardımcı hizmetli kadrosuna personel desteğinde bulundu.

Özellikle ilköğretim kurumlarının içinde bulunduğu zor durumdan öğrencilerin etkilenmemesini ve eğitimin sağlıklı yürütülmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışan Balçova Belediyesi, İzmir’de daha önce yapılmayan bir uygulama başlattı. Okulların yardımcı personel sıkıntılarını belediyeye iletmesi üzerine Başkan Çalkaya, okullarda personel görevlendirebilmek için belediye meclisinden yetki aldı. Yapılan protokolün ardından belediyede görevli 11 personel Balçova’daki okullarda görevlendirildi. Göreve başlayan personelle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Çalkaya, "Bizim amacımız, çocuklarımızın sağlıklı koşullarda eğitim görmesi. Bu nedenle arkadaşlarımızı okullarda görevlendirdik. Artık sınıflar her gün temizlenecek, kaloriferler sıkıntı olmadan yakılabilecek" dedi.

Basın mensuplarının, belediyenin 10 trilyonluk borcuna rağmen neden böyle uygulama başlattığını sorması üzerine Çalkaya, "Elinizdeki parayı akıllıca kullanmazsanız, öncelik vereceğiniz işleri iyi saptamazsanız borcun altından kalkamazsınız. Biz önceliği eğitime verdik. Bununda sadece Balçova’nın değil, ülkemizin geleceği için gerekli olduğunu düşünüyoruz" diye cevap verdi.

izmir
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 09:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?