26
Mayıs
2024
Pazar
BALÇOVA - İZMİR

Okulları özel güvenlik koruyacak

Balçova Lisesi’ne geçtiğimiz hafta içinde saldıran kişilerin, okul müdürü İbrahim Yıldırım’ı bıçaklaması üzerine yapılan toplantıda, İzmir’de bir ilke daha imza atıldı.

Balçova Kaymakamı Ünal Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İlçe Emniyet Müdürü Şemi Albat ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ali Çelik’in katıldığı toplantıda, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 29. Maddesi’nin getirdiği yetkiyle okullarda özel güvenlik birimlerinin bulunmasına karar verildi.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın, bu eğitim öğretim döneminde giderleri karşılayacağını belirtmesi üzerine, özel bir güvenlik firmasıyla anlaşmaya varıldı.

Yeni uygulamayla, Balçova’daki 11 okulda görev yapacak olan özel güvenlik şirketi personeli, okul girişinde kimlik kontrolü, üst arama, men etme, izleme ve gözetim görevlerini yerine getirecek ve okul idaresinin izin vermediği kişilerin okullara ve öğrencilerin yanına yaklaşmasına izin vermeyecek.

Okul önlerinde devriye gezen polis ekipleri ile sürekli koordine içinde olacak olan güvenlik görevlisi, gerek gördüğü hallerde polise ekibine durumu ileterek, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini sağlayacak.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2005 Perşembe 12:13:01
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 12:49:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?