22
Mayıs
2024
Çarşamba
BALÇOVA - İZMİR

Olimpiyat Köyü'ne Cumhuriyet kütüphanesi

İzmir Universiade 2005 Oyunlarında sporcuların geçici olarak barındığı daha sonra da gerçek sahiplerinin yerleştiği Olimpiyat Köyü, yapılan sosyal tesis ve yatırımlarla İzmir'in şirin bir yerleşim merkezi haline geldi. Köyün sakinleri yaşam alanlarını geliştirmek için elele verip her yeni gün yeni bir şeyler üretiyor. Köylerini daha yaşanabilir bir hale getiriyorlar. 

Köy sakinlerinin bu amaçla yaptıkları son çalışma ise gerçekten Türkiye'ye örnek olabilecek bir çalışma. Köy içinde bulunan dernek binası için birçok teklif ile karşı karşıya kalan Olimpiyatköy Kültür ve Dayanışma Derneği, binanın Kütüphane yapılmasına karar verdi. Kendi aralarında kitap toplayan Köy sakinleri Balçova Belediyesi'nin de desteği ile Olimpiyat Köyü'nde yaptıkları Cumhuriyet Kütüphanesi'ni açtı. Açılışı Cumhuriyet Bayramı'na denk getiren Yardımlaşma Derneği hem kütüphanenin açılışını yaptı hem de Bağımsızlığımızın tescili olan Cumhuriyet'in ilanını görkemli bir şekilde kutladı. Adeta bir şölene dönüşen açılış töreni için bando hazırlıklarını tamamladı, ikramlar hazırlandı, ellerine bayraklarını alan vatandaşlar bir baloya gider gibi köy meydanına toplandı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve eşi Fatma Çalkaya'nın da eşlik ettiği köy sakinleri ellerinde bayraklarla marşlar söyleyerek Cumhuriyet Kütüphanesi'ne kadar yürüdü. 

Kütüphane'nin önünde toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya "Dernek yöneticilerimiz sizlerin Cumhuriyet'in 84. Yılı anısına bir kütüphane kurmak istedikleri söyleyince bu heyecana ortak olmak, çocuklarımız için biz de katkıda bulunmak istedik. Şimdi ne kadar doğru bir iş yapıldığını daha iyi görüyoruz. İnanıyorum ki, Cumhuriyet Kütüphanesi'ne gelen, buranın havasını teneffüs eden çocuklarımız bu vatan için çok faydalı işler yapacaklar. En kısa sürede internet erişimli bilgisayarlar da alarak burayı çocuklarımızın ikinci evi yapacağız" diye konuştu. Olimpiyat Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Erişen ise Balçova Belediyesi'nin destekleriyle oluşturulan kütüphanede çocukların ve köy sakinlerinin sıcak bir ortamda buluşacaklarını inandığını ifade etti. Konuşmaların ardından Başkan Çalkaya başta olmak üzere kütüphanenin yapımında emeği geçenlere Olimpiyat Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 14:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?