1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitim seferberliği

İzmir'in Balçova Belediyesi'nin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliği sonucunda ilçedeki tüm okullar tepeden tırnağa yeniledi. Ayrıca ilçedeki dar gelirli öğrencilerin okul kıyafetleri ve kırtasiye malzemeleri de belediye tarafından karşılanıyor.

Balçova Belediyesi, geçen yıl kısmen gerçekleştirdiği okul tadilatlarını tamamlamak için bu yıl tüm imkanlarını seferber etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ali Çelik ve bürokratlarla birlikte okulları gezen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, tüm eksikliklerin tamamlanması için çalışma başlattı. Okul müdürlerinin talepleri doğrultusunda yapılacak işlerin belirlenmesinin ardından çalışmaya başlayan ekipler, okullardaki eksiklikleri bir bir tamamladı.

Balçova'daki 11 ilköğretim okulu ve lisede yapılan çalışmalarla boyası eskimiş tüm okulların dış ve iç cepheleri boyandı, iki okulun tuvaletleri fayans ve lavaboları döşenerek modernleştirildi, ek derslik ihtiyacı olan okullara ek derslik yapıldı, okulların sınıf kapıları, sıraları ve tahtaları boyandı, diğer boya ve tamir işleriyle çevre düzenlemeleri yapıldı.

Yapılan teknik işlerin yanı sıra geçen yıl başlatılan her okula bir özel güvenlik görevlisi, yardımcı personel desteği ve anaokuluna gidemeyen çocuklara okul öncesi eğitim uygulaması bu yılda devam ettirilecek. Balçova Belediyesi, tüm bu hizmetlere ilave olarak ilçedeki dar gelirli öğrencilere okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi yardımı da yapıyor.

İyi ve sağlıklı durumda olan eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin başarılarının da buna bağlı olarak artığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Devletimiz ve velilerin yardımları bir nebze ihtiyaç gideriyor, ancak bu yeterli değil. Biz, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi eğitim alabilmeleri için belediye olarak tüm gücümüzü kullanacağız. Şu ana kadar okullarımıza 300 milyar lira katkıda bulunduk. Önümüzdeki yılda bütçemizden eğitime 1 trilyon lira aktarmayı hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 16:09:03
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 12:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?