3
Mayıs
2024
Cuma
BALÇOVA - İZMİR

Nevvar- Salih İşgören


İzmir’in Balçova İlçesi’nde faaliyet gösteren Alkım Yapı Kooperatifi, "Yap Okulunu, Yaşat Adını" kampanyası kapsamında 1.5 trilyon lira değerindeki bir arsayı üzerine lise yapılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışladı.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, hayırseverlere teşekkür ederek, bağışlanan arsaya yapılacak okul için de önümüzdeki Cuma günü hayırsever işadamı Salih İşgören’in protokol imzalayacağını açıkladı.

Sınırlı Sorumlu Alkım Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Kararı ile "Karpuzcu Hasan varisleri" adına bağışlanan Kabaoğlu Mevkii’ndeki 8 bin 400 metrekarelik arsanın İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri nedeniyle İzmir Valiliği’nde bir protokol töreni düzenlendi. Törene, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve Kooperatif Başkanı Ahmet Coşkun katıldı.

Törende konuşan Vali Göksu, "Yap Okulunu, Yaşat Adını" kampanyası kapsamında 29. protokolü imzaladıklarını belirterek, "O bölgenin acil ihtiyacı olan bir lisenin yapılması amacıyla kooperatif yönetim kurulu kararı bu arsayı bağışladı. İzmir’in en önemli sorunu eğitim. Eğitim için okula ihtiyaç vardır. Okul için de arsa bulunması gerekmektedir. O bölgedeki çocuklarımız okul bulunmadığı için 10 kilometre uzaklıktaki okullara gitmek zorunda kalıyordu. Bu hafta içinde, Cuma günü inşallah 30. protokolü de bu arsanın üzerine lise yapılmak üzere hayırseverimiz Salih İşgören Bey ile imzalayacağız" dedi.

Kampanya kapsamında protokol imzalayan hayırseverlerin fotoğraf ve özgeçmişlerini makamının girişindeki salonda sergileyen Vali Göksu, "Bu salonun 2004 yılında bağış yapanların resimleri ile dolmasını istiyoruz" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar