2
Mayıs
2024
Perşembe
BERGAMA - İZMİR

Ecmel Öztüre


İzmirli hayırsever işadamı Ecmel Öztüre, Bergama’daki Mert Öztüre İlköğretim Okulu’na ek bina yapılması nedeniyle İzmir Valiliği’nde bir protokol imzaladı.

İzmir Valiliği’nde düzenlenen protokol törenine, Vali Yusuf Ziya Göksu’nun yanı sıra hayırsever işadamı Ecmel Öztüre ve Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı İbrahim Ciner de katıldı.

Vali Göksu, protokol töreninde yaptığı konuşmada, her şeyin eğitim ile başladığını belirterek, "Çok mutlu olduğum günlerden birisi. 9 Nisan’da başlattığımız ’Yap Okulunu Yaşat Adını’ eğitim kampanyası her geçen gün çığ gibi büyüyor. Hayırseverlerle birlikte İzmir’in eğitim sorununu çözme olanağına kavuşacağız. Hayırsever Ecmel Öztüre, sevgili oğlunu elim bir kazada henüz 12 yaşındayken kaybetmiş. Oğlunun adını yaşatmak için 1997 yılında Bergama’da Mert Öztüre İlköğretim Okulu’nu yaptırarak Milli Eğitim’e armağan etmiş, şimdi bu okulumuza ek bina yaptıracak. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ben hayırseverleri takdir ve teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Göksu, valilik makamının girişinde yer alan ve hayırseverlerin özgeçmişleriyle fotoğraflarının yer aldığı panoları her sabah makamına geldiğinde görünce çok mutlu olduğunu ve duygulandığını belirtti.

Hayırsever işadamı Ecmel Öztüre ise Milli Eğitim’e katkı yapmanın son derece gurur ve mutluluk verici bir duygu olduğunu ifade etti.

Öztüre’nin Bergama İlçesi’ndeki Mert Öztüre İlköğretim Okulu’na 10 derslikli bir ek bina yaptıracağını belirten Vali Göksu, protokole imzaların atılmasından sonra hayırsever işadamına, "İzmir Valiliği Şükran Belgesi" ile çiçek verdi.

9 Nisan 2003’te başlayan ’Yap Okulunu Yaşat Adını’ eğitim kampanyasının yapılan son protokol ile 3 ay içinde 5. protokole ulaştığı belirtildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar