2
Mayıs
2024
Perşembe
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Yaşar Üniversitesi

Tarihçe

Yaşar Üniversitesi, Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı’nın kurucu başkanı olan Sayın Selçuk Yaşar önderliğinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun gerekçelerine uygun olarak 4633 sayılı yasa ile 29 Mart 2001 tarihinde TBMM onayıyla kurulmuştur.

Profesyonel bir kadro tarafından sürdürülen yoğun ve titiz bir çalışmadan sonra Yaşar Üniversitesi, altı bölüm ve dört programla Ekim 2002’de Alsancak Kampüsü’nde eğitim ve öğretime başlamıştır. Yaşar Üniversitesi, çağdaş ve modern bir ortamda kaliteli ve farklı bir eğitim programı ve uluslararası kariyere sahip seçkin bir akademik kadrosu ile geleceğin başarılı gençlerini yetiştirmeyi hedeflemektedir. Uluslararası standartlara sahip bir vakıf üniversitesi olarak amacımız; en yüksek düzeydeki akademik seçkinliği ve yaratıcılığı ile göze çarpan, ayrıcalıklı, global bir üniversite oluşturmak ve Türk eğitim sistemi içerisinde bir ekol, öncü kurum konumuna gelmektir.Uluslararası düzeyde seçkin ve kaliteli bir eğitim verilmektedir.

 Eğitim programlarımız günün gereklerine ve çağın gelişmelerine göre oluşturulmuştur. Amacı “kaliteli yükseköğretim” olan Yaşar Üniversitesi, bu amacına deneyimli, kendisini kanıtlamış ve uluslararası kariyere sahip çok seçkin öğretim üyelerinden oluşan güçlü akademik kadrosu, sağlam bir teknolojik altyapı ve mükemmellik felsefesiyle ulaşma çabasındadır.

Mesleki eğitimin yanı sıra seçmeli derslerle öğrencilere, kendilerini yetenekleri ve amaçları doğrultusunda geliştirme ve eğitimlerini bireyselleştirme imkanı sunulmaktadır.Her öğrencinin akademik ve sosyal sorunlarında çözüm getirmek; ders, proje seçiminde ve mesleki konularda yardımcı olmak amacıyla öğretim görevlileri arasından bir akademik danışmanı vardır.

Yaşar Üniversitesi olarak hedeflerimizden biri de; hangi bölüm olursa olsun üniversiteyi bitiren her öğrencinin İngilizce ve bilgisayara hakim olarak mezun olmasıdır. Bilgi teknolojisi ve modern araştırma yöntemlerini kullanma, internet ve uydu üzerinden eğitim imkanı sunmaktadır.

Üniversitemizin Bilgi İşlem Merkezi, her öğrenciye kampuste ve yurtlarda günün her saati internete bağlanabilme imkanın bulunduğu bilgisayar laboratuarları sağlamakta ve özel bir şifre ile erişebileceği bir çalışma ortamı sunmaktadır.

Kampüsler

Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü
Üniversite Caddesi, No:35-37, Ağaçlı Yol, Bornova, İzmir
PK. 35100
Tel : 232-411 50 00
Fax : 232-411 50 20
 

Yaşar Üniversitesi Alsancak Kampüsü
Şehitler Caddesi, 1522 Sokak, No:6, Alsancak, İzmir
PK. 35320
Tel : 232-463 33 44
Fax : 232-463 07 80
 

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Bornova / İzmir
Adres2 :Üniversite Caddesi, No:35-37, Ağaçlı Yol
Posta Kodu :35100
Telefon :232-411 50 00
Faks :232-411 50 20
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.