18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

Egeli öğrencilerin Japonya başarısı

Ege Üniversitesi ile akademik işbirliği ve öğrenci değişim protokolünü 5 yıl süreyle daha yenileyen Japonya'nın Kumamoto Üniversitesi'nde, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu 3 öğrenci, 2005-2006 öğretim yılında yüksek lisans eğitimine başlayacak.

Biyomühendislik Bölümü'nden Pelin Aslan, Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Ruhan Aşkın ve Kimya Mühendisliği Bölümü'nden Özge Altuntaşoğlu Japonya'nın en prestijli bursu olan Monbukagakusho Bursu'nu (Japonya Milli Eğitim ve Bilim Bakanlığı bursu) alarak Kumamota'ya gitme şansını elde etti. Halen bu üniversitede yüksek lisans eğitimine devam eden Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunu olan Özlem Kutlu, yine aynı burs ile Kumamoto Üniversitesi'nde doktora yapmaya hak kazandı.

Şu anda Kumamoto Üniversitesi'nde lisans üstü eğitim ve araştırma yapan 7 Egeli öğrencinin bulunduğunu belirten Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nalan Kabay, "Bu öğrencilerimizin yanına 3 öğrencimizi daha gönderebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İki üniversite arasındaki işbirliğini daha uzun yıllar sürdürmek istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 11:49:59
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 16:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?