3
Mayıs
2024
Cuma
BORNOVA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Ahmet Küçükbay


Bornova Orkide İlköğretim Okulu, Ahmet Küçükbay (Küçükbay yağ ve deterjan San. AŞ.) tarafından okul için  02.10.2003 tarihinde 12 bina bağışlandı.

Ahmet Küçükbay

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Küçükbay Yağ ve Deterjan Sanayii AŞ.’nin kurucusu Akif Küçükbay (66), İzmir Bornova Ali Rıza Güven Camii’nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Küçükbay için cenaze namazından önce Bornova’da bulunan fabrikada da tören düzenlendi. Törene fabrikada çalışan bütün işçiler katıldı. İşçiler Küçükbay’ı karanfiller atarak uğurladı. Küçükbay’ın Bornova Ali Rıza Güven Camii’nde kılınan cenaze namazına kardeşleri Necdet ve Mustafa Küçükbay, oğulları Ahmet ve Halil Küçükbay, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Ak Parti Milletvekili İsmail Katmerci, İl Emniyet Müdürü Halil Tataş, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, Altay Kulübü Başkanı Ahmet Taşpınar, İzmirli sanayici ve işadamları, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Küçükbay’ın cenaze namazına gelenlerin baş sağlığı dileklerini kardeşi Necdet ve oğulları Ahmet ile Halil Küçükbay kabul etti. İzmir’in 18 gün arayla 2 güzide işadamını kaybettiğini belirten Vali Yusuf Ziya Göksu, “Hacı Akif Küçükbay’ı daha yakından tanıma imkanı bulmuştum. Zamanında onun çok yemeğini yedim, fabrikasını gezdim. Yoğun bakımda da kendisini ziyaret etme fırsatım olmuştu. Akif Amca gerçekten çok büyük bir hayırseverdi. Bize 18 derslik okul kazandırmıştı. Ayrıca İzmir’e çok büyük katkıları olmuştu. O, aramızdan biriydi. Akif Amca’yı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Geride kalanları ile ailesine başsağlığı ve Akif Amca’ya da Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.
Oğlu Ahmet Küçükbay ise, “Babamın son günlerde biraz ateşi vardı. Damarın yırtık olduğu tespit edildikten hemen sonra diğer organlara zarar vermemesi için acilen ameliyata alınmıştı. Babamı kaybetmek bizi derinden üzdü. Başımız sağ olsun.” dedi. Küçükbay, aort damarındaki yırtılma sebebiyle geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi Kalp Damar Servisi’nde ameliyat geçirmişti. Daha sonra kalp krizi geçiren Küçükbay, pazar günü sabah saat 04.00 sıralarında hayatını kaybetti.

1938 Manisa Kırkağaç doğumlu olan Küçükbay, ticaret hayatına 1950’li yıllarda atıldı. İşadamları Ahmet ve Halil Küçükbay’ın babası olan Akif Küçükbay, 1978 yılında İzmir’in Bornova semtinde küçük bir alana kurduğu sıvı yağ tesisi ile sanayiciliğe başladı. Küçükbay, tüm kazancını yatırıma harcayarak geçen zaman içerisinde Türkiye’nin en önemli sıvı yağ üreten sanayi kuruluşları arasına girdi. Günlük 15 ton sıvı yağ üretim kapasitesi ile başlayan maraton, günlük 600 ton üretim kapasitesine ulaştı. Küçükbay Yağ ve Deterjan Sanayii AŞ., Türkiye’nin yıllık sıvı yağ üretiminin yüzde 35’ini tek başına karşılayacak kapasitede. Akif Küçükbay’dan geriye dev yağ yatırımların yanında Ahmet Küçükbay ve Halil Küçükbay isminde iki sanayici evlat kaldı. 1958 doğumlu olan ağabey Ahmet Küçükbay, şirketin genel müdürlüğü görevini yürütüyor. 1967 doğumlu küçük kardeş Halil Küçükbay ise şirketin genel müdür yardımcılığı ve üretim müdürlüğü görevlerini üstleniyor.

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar