16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Kuş gribi masaya yatırıldı

Buca'da belediye tarafından İzmir Bölge Veteriner Hekimler Odası'nın da desteğiyle "Kuş Gribi, Bulaşma Yolları, Korunma ve Tedavi" konulu bir panel düzenlendi.

Buca Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan panelde, Prof. Dr. Münir Büke, veteriner hekim Bayram Sertkaya, Dr. Reyyat Mısırlıoğlu, İzmir Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Serdar Aktop, Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Toprağın ve Dr. Şefik Güven hastalık hakkında bilgi verdi. Bu konuda özellikle medyaya önemli görevler düştüğünü söyleyen katılımcılar, hastalıktan korunmanın tavuk ve yumurta yememekle değil, bu gıdaları bilinçli bir şekilde tüketmekle olacağını dile getirdi. Tarihte hayvan hastalıklarının insan üzerinde hep etkili olduğunu belirten konuşmacılar, "Bu hastalıklardan korunma ancak bilgilenmeyle olabilir" dedi.

Konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Cemil Şeboy, "Hastalığın ilk tespitinden bu yana devletimiz gereken tüm tedbirleri alarak kuş gribinin ülkemiz üzerindeki etkilerini azalttı. Kuş gribi vakalarında halkımızı bilgilendiren ve devletin aldığı her tedbiri destekleyen basın organlarına da teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği panel, uzmanlara yöneltilen sorularla son buldu.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 15:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?