3
Mayıs
2024
Cuma
BUCA - İZMİR

Ferit Akın


Kampanya kapsamında imzalanan protokol sayısı 43’e çıkarken, İzmir Valisi Yusuf Göksu, ihtiyaç duyulan 4 bin 500 derslik rakamına hayırseverlerin desteğiyle birkaç yıl içerisinde ulaşılmasını hedeflediklerini belirterek, "İdealimiz, bir derslikte 30’un altında öğrenci hedefini gerçekleştirmek, bütün okullarda tekli eğitime geçmek" dedi.

İzmir Valiliği’nde bugün düzenlenen protokol imza törenine, eşi Sevgi Akın ile ilköğretim okulu yaptırma taahhüdünde bulunan iş adamı Ferit Akın, Vali Yusuf Ziya Göksu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Törende konuşan Vali Göksu, kampanyanın büyük bir hızla devam ettiğini ifade ederek, "Bir taraftan İzmir’de doğanları diğer taraftan İzmir’de doyanları kampanyaya davet etmiştik. Sağ olsunlar, kampanyamıza büyük destek geliyor. Sevgi-Ferit Akın çifti, Plaskim Plastik ve Kimya Sanayii’nin sahibi. Buca İlçesi’ndeki Dumlupınar Mahallesi’nde bir ilköğretim okulu yaptırma taahhüdünde bulundular. Bugün kampanyamız kapsamında 43. protokolü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyoruz ki; üç protokol sonra 50. protokole, yani gümüş protokole ulaşacağız" diye konuştu.

Birkaç yıl içinde eğitimde derslik sorununu çözmeyi hedeflediklerini de vurgulayan Göksu, "Hedefimiz olan 4 bin 500 derslik sayısı hayırseverlerimizin desteğiyle kısa sürede tamamlanacaktır. İdealimiz, bir derslikte 30’un altında öğrenci hedefini gerçekleştirmek, bütün okullarımızda tekli eğitime geçmektir" şeklinde konuştu.

Birikimlerini hayır olarak gelecek nesillere aktırabilmek için okul yaptırmaya karar verdiğini belirten hayırsever Ferit Akın ise, "Ben bu vatanın ekmeğini yedim, suyunu içtim, okullarında öğrenim gördüm. Artık bu almış olduğum hizmetlerin karşılığını verme zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından "Sevgi-Ferit Akın İlköğretim Okulu" adı verilecek 18 derslikli okulun protokolü Vali Göksu ve Ferit Akın tarafından imzalandı. Vali Göksu hayırsever iş adamı Akın’a bir teşekkür belgesi verirken, protokol törenine gelemeyen eşi Sevgi Akın için de bir demet çiçek verdi. Akın çiftinin fotoğrafları ve özgeçmişleri bulunan kampanya panosu Ferit Akın ve Yusuf Ziya Göksu tarafından açılarak, hayırseverler için Valilik’te oluşturulan sergideki yerine konuldu.

İmzalanan protokole göre, "Sevgi-Ferit Akın İlköğretim Okulu"nun kaba inşaatı Akın çifti tarafından, diğer işleri ise İl Özel İdaresi tarafından yapılacak.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar