3
Mayıs
2024
Cuma
BUCA - İZMİR

Hikmet Karabacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi 

Hastanesi’nin Hemodiyaliz Ünitesi, kendisi de böbrek hastası olan ve hemodiyalize giden hayırsever işadamı Hikmet Karabacak’ın bağışlarıyla yenilendi.

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi’nin yenilenmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, hayırsever işadamı Hikmet Karabacak’ın İzmir’de bugüne kadar yaptırdığı okulları açıkladı. Ayber Hikmet Karabacak Lisesi’nin 2004-2005 eğitim yılında hizmete gireceğini bildiren Vali Göksu, "Herkes tüccar, sanayici, fabrikatör olabilir ama herkes hayırsever olamaz. Yani tanrının insanlara verdiği kazancın bir bölümünü hayır işlerine harcayabilmesi için insanda gönül olması, cömertlik olması lazım. 1.5 yıldır İzmirli sanayici ve hayırseverleri yönlendirmek için büyük çaba içindeyiz. Hayırseverleri de yapacakları hayra pişman etmemek gerekir. Bir takım oluşturduk. ’Ben hayır yapacağım’ diyen işadamını, hayırseveri bağrımıza basıyoruz, onu ödüllendirmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Vilayet Şeref Salonu’nda ’Yap Okulu Yaşat Adını Kampanyası’na destek veren 41 hayırseverin adı ve fotoğrafı yer alıyor. Hedefimiz bunu 100’e, 150’ye çıkartmaktır" diye konuştu.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı da, Türkiye’de birçok kurum ve kuruluşun hayırsever desteğiyle ayakta kaldığını belirtti. DEÜ Tıp Fakültesi Nefroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Çamsarı, hayırseverlerin katkılarıyla "ev sıcaklığında bir üniteyi" hayata geçirdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Göksu, hemodiyaliz ünitesini yenileyen hayırsever işadamı Hikmet Karabacak’a, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Alıcı da üniteye zaman zaman yardımlarıyla katkıda bulunan hayırsever Yaşar Kiraz’a plaket verdi.
Yenilenen ünite, Vali Göksu, Alıcı ve hayırseverlerce kurdelesi kesilerek açıldı.



Aybars-Hikmet Karabacak Lisesi

İzmir Buca'da hayırsever Hikmet Karabacak tarafından yaptırılacak olan 18 derslikli Aybars-Hikmet Karabacak Lisesi'nin 18.07.2003 tarihinde protokolü imzalandı. Okul 2005 - 2006 tarihinde Eğitim - Öğretime girdi.


Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar