3
Mayıs
2024
Cuma
BUCA - İZMİR

Işılay Sayın


FATMA SAYGIN LİSESİ

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, "Yap okulunu, yaşat adını" kampanyasına katılan hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Buca İlçesi’ndeki iki okulda incelemede bulundu. Annesi Fatma Saygın’ın adının verildiği bir lise yaptıran Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, zengin olmadığını, memur bir ailenin çocuğunu olduğunu belirterek, "Bir elbiseyi beş yıl giyerek bu okulu yaptırdım" dedi.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Buca İlçesi’nin Kuruçeşme semtinde, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın’ın projesini de kendisi hazırlayarak, annesinin adına yaptırdığı Fatma Saygın Lisesi’nde inceleme yaptı. 2004-2005 eğitim öğretim yılına yetişeceği bildirilen 16 derslikli liseye gelişinde Işılay Saygın, Buca Kaymakamı Fahri Can ve İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan tarafından karşılanan Vali Göksu, şu ana kadar 600 milyar lira harcanan, tamamının 1 trilyon liraya mal edilmesi öngörülen, çevre düzenlemesi yapılan ve eğitim araçları ile donatılma aşamasına gelen okulu gezdi.

Vali Yusuf Ziya Göksu, burada yaptığı açıklamada, kampanya kapsamındaki bağış protokolünün 17 Temmuz 2003 tarihinde imzalandığını ifade ederek, "Fatma Saygın Lisesi gibi en az 15 ilköğretim okulumuz ve lisemiz, 2004-2005 eğitim öğretim yılına hazır hale getirilecek. Aman yapalım da aradan çıksın diye değil, her şeyi ile düşünülerek. Ocak ayında temelini atmışız, Ağustos ayında, 7 ay sonra bitmiş. Işılay Saygın Hanım’a, İzmir ve Bucalılar adına ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

Işılay Saygın gibi gönlü zenginleri bu kampanyaya davet ettiklerini, özel sektörün de devreye girmesi ile protokolü imzalanan okulların kısa sürede bitirildiğini dile getiren Vali Göksu, "İşte kampanya, işte hayırseverler, işte özel sektör" dedi.

1-1.5 ay içinde 6-7 hayırseverin daha kampanya kapsamında protokol imzalayacağını ifade eden Yusuf Ziya Göksu, bu yıl 14 okulun fiziki olarak güçlendirildiğini, önümüzdeki yılda 30-40 okulu güçlendireceklerini de açıkladı.

Işılay Saygın ise, "Zengin değilim. Bir memur çocuğuyum. Bu okulu, yaşamım boyunca yaptığım tasarruflarımla, bir elbiseyi beş yıl giyerek yaptırdım. İnanıyorum ki; okul müdürümüz, milli eğitimimiz bu okula gözü gibi bakacak, Fatma Saygın Lisesi ülkesi için başarılı öğrenciler yetiştirecektir" şeklinde konuştu.

Vali Göksu, Fatma Saygın Lisesi’nin ardından yapımı devam eden, 2004-2005 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak Aybers-Hikmet Karabacak Lisesi’nde de incelemede bulundu. Göksu, Müşerref-Mahmut Tıras İlköğretim Okulu bahçesine inşa edilen 20 derslikli, bilgisayar laboratuvarı da bulunan okulun, diyaliz tedavisi gören Hikmet Karabacak ile eşi Aybers Karabacak’ın en büyük eseri olduğunu söyledi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar