24
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Şarkılar barış için söylendi

Dikili Belediyesi'nin düzenlediği Dikili Barış Demokrasi ve Emek Şenlikleri sona erdi. 25-28 Ağustos tarihleri arasında Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen birçok Yunanistanlı barışsever ve Türkiye'den çok sayıda aydın ve sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerle Dikili, dört gün boyunca şenlik coşkusu yaşadı.

Barış Yürüyüşü ile başlayan şenlikte 30 farklı konuda panel ve söyleşi yapılırken, şenliğin müzik bölümünde yer alan Zülfü Livaneli, Yeni Türkü, Ezginin Günlüğü, World Ansamble, Grup Mavi ve Midilli Müzik grubu konserleri ile Dikili Belediyesi'nin TSM, THM, Çocuk koroları ve Dikilili amatör müzik gurupların verdiği konserlerde, şarkılar barış için söylendi.

Erdal İnönü'ye bilim dünyası ve politikadaki özgün kişiliğine ve hoşgörülü tutumlarına duyulan saygıyla Dikili'nin fahri hemşehrisi beratının verildiği şenlikte barışa, demokrasiye ve Bergama'daki sular altında kalacak antik kent Allianoi'ye destek mesajları yayıldı.

Türk-Yunan ve dünya sanatçılarının eserlerinin sergilendiği resim, heykel fotoğraf ve karikatür sergilerinin yanı sıra Ankara Sanat Tiyatrosu'nun "Benim Meskenim Dağlardır" isimli tiyatro oyunu ile "Düşüne Taşına ve Kurşun Askerin Utancı" adlı çocuk oyunları, tiyatro severlerle buluşturuldu. Nazım Hikmet Vakfı'nın Nazım'dan esintiler şiir dinletisiyle katıldığı şenlikte, günbatımı söyleşileri ile kültür ve sanat dolu saatler yaşandı.

Gençler ve çocuklar, kumdan heykeller çalışmaları ile çamur ve kağıt üretim atölyelerinde hem eğlendi hem de sanatsal becerilerini ortaya koyma şansı buldu. Akşamları küçük çocuklar, Mavisel Yener'in Masal Ülkesi'nde buluşurken, Dikilili gençler Plaj Voleybolu Barış Turnuvası'nda sportif mücadele verdi. Şenliğin spor bölümünde Mediset Jimnastik Kulübü'nün jimnastik gösterisi de yer aldı.

Geçtiğimiz yıl tekrar göreve seçilen ve Barış ve Demokrasi Şenlikleri'ni 10 yıllık aradan sonra tekrar başlatan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, bu yıl şenliklere daha iyi hazırlandıklarını ve daha coşkulu bir şenlik düzenlediklerini söyledi. Özgüven, Aliağa'da iptal edilen "Emek ve Barış Şenlikleri"ne tepki olarak 'Emek' adına sahip çıkmak istediklerini, bu yüzden, şenliğin bu yıl "Dikili Barış Demokrasi ve Emek Şenliği" adıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Dikili Belediyesi'nin düzenlediği şenliği, bu yıl Ege Barış ve İletişim Derneği ve Midilli'den SYNYPARKSİ Dernekleri'nin katkılarıyla gerçekleştirdiklerini hatırlatan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili Barış Demokrasi ve Emek Şenlikleri'ne katılan, destek veren ve emek harcayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 17:36:05
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 17:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?