18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Yeni Türkü'yle anılara yolculuk

Dikili Belediyesi'nin düzenlediği Dikili Barış Demokrasi ve Emek Şenlikleri'nin ilk gecesinde, Dikili'nin Mavi Bayrak Plajı, Yeni Türkü grubunun verdiği coşkulu konser ile şenlenirken, Dikili kumsalını dolduran binlerce Yeni Türkü hayranı, grubun şarkılarını hep birlikte söyledi.

Kurulduğu dönemde ilk konserlerini verdikleri Dikili Şenlikleri'nde yıllar sonra tekrar yer alan Yeni Türkü grubu ile Dikilili müzikseverlerin ikinci buluşması, geçtiğimiz yıl yeniden başlatılan Dikili Şenlikleri'nde nostaljik bir coşku yaşattı. Yeni Türkü'nün kurucusu ve ilk kadrodan devam eden tek elemanı olan Derya Köroğlu, yıllar sonra tekrar Dikili Şenlikleri'ne katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İlk katıldıkları ve Olof Palme Anıtı'nın açılışının da yapıldığı şenlikte, dönemin Belediye Başkanı olan Osman Özgüven'in, 10 yıl kesintiye uğratılan Dikili Barış Demokrasi ve Emek Şenlikleri'ni tekrar yaşama geçirmesinin kendisini çok sevindirdiğini söyleyen Köroğlu, bu konserde tüm şarkılarını barış için söylediğini belirtti.

Konseri izleyen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven de, Yeni Türkü'yü dinlerken şenlikleri başlattıkları yılları ve o yıllardaki heyecanı tekrar yaşadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 14:17:15
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 15:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?