18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Karayolları'na dava açıyor

Türkücü Mahmut Tuncer'in oğluyla bir ay önce nişanlanan ancak Urfa'da mıcırlı yolda geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Nurhan Güler'in babası Necdet Güler, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne dava açıyor. Urfa'daki avukatlarına vekaletname veren AKP Güzelbahçe İlçe Başkanı Güler, Karayolları'ndan 1 trilyon liralık maddi, 1 trilyon liralık da manevi tazminat istediğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden bu yıl mezun olan kızı adına vakıf kurmak istediğini kaydeden Güler, "Dava bu hafta içinde açılacak. Benim bu paraya ihtiyacım yok. Kızım adına vakıf kuracağım ve bu para ile ihtiyacı olanlara yardım edeceğim. Yakını aynı şekilde ölenlerin de dava açması için yardımcı olacağım" dedi.

Hala içim yanıyor
Karayolları Genel Müdürü Hicabi Ece'nin, gazetelere yansıyan "Sürücüler hatalı" sözlerine tepki gösteren Güler, "Çok merak ediyorum, Hicabi Bey'in çocuğu mıcır yüzünden yaşamını yitirse, böyle bir açıklamayı yapar mı? Allah düşmanımın başına böyle bir acıyı vermesin. Ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Hala içim yanıyor. Bu acı bitmez. Kızımın ölümü sırasında aracı kullanan kişi hatalı değil. O bölgede ve ilerisinde uyarı levhası yok. Karayolları çıkıp aslan gibi 'biz hatalıyız' demesini bilmiyor."

Kollarımda öldü
Güler ailesi olarak Karayolları aleyhine 1 trilyonluk maddi, 1 trilyon liralık da manevi tazminat davası açacaklarını belirten Güler şöyle konuştu: "Urfa'da aile büyüklerimizin tanıdığı olan iki avukata dava açılması için gerekli vekaletnameyi gönderdim. Bu davanın sonuna kadar takipçisiyim. Dava için Urfa'ya gideceğim. Gerekirse, dava bitene kadar da Urfa'ya yerleşeceğim. Bir gölge gibi Hicabi Bey ve arkadaşlarının peşindeyim."
Kaza anını unutamadığını ifade eden Necdet Güler, "Kızımı kucağıma aldım. Bana bakıp, 'baba' dedi. Birkaç saniye sonra da yaşamını yitirdi. Bu, bir baba için en büyük acı. O an gözümün önünden hiç gitmiyor" dedi.

Yeni Asır ısrarla gündemde tutuyor
Yaşadıkları kaza ve mıcırla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir dosya hazırlayacağını anlatan Güler, "Karayolları Genel Müdürü'nü Başbakan'a şikayet edeceğim. Hicabi Bey bizi hatalı buldu ama yine de telefonla arayıp başsağlığı dileyebilirdi" diye konuştu. Yeni Asır gazetesinin "mıcır" konusunu ısrarla gündemde tutmasından mutluluk duyduğunu vurgulayan Güler, sorunun kökünden halledilmesini istedi.

Aynı yolda 3 kaza daha oldu
Kaza geçtiğimiz perşembe günü Siverek-Adıyaman feribot yolunun 30. kilometresinde meydana gelmişti. Mıcır yüzünden aracın yoldan çıkmasıyla meydana gelen kazada Nurhan Güler yaşamını yitirmişti.
Urfa Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmirli Nurhan Güler'in ölümüyle sonuçlanan bölgede son bir ay içinde mıcır yüzünden 3 kaza meydana geldi. Kazalarda 1 kişini öldü, 11 kişi de yaralandı.

Yeni Asır
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 15:56:42
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 20:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HATİCE TÜRKMEN IP: 88.228.190.xxx Tarih : 18.12.2008 23:11:21

BU GÜZEL KIZA ALLAH'TAN RAHMET AİLESİNEDE BAŞ SAĞLIĞI VE SABIR DİLİYORUM.MEKANI CENNET OLSUN.TARİFİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR ACI.