27
Mayıs
2024
Pazertesi
KARABAĞLAR - İZMİR

Belediye 'mükellef' avında!

KARABAĞLAR’DA VERGİ MÜKELLEFLERİNE TAKİP

Karabağlar Belediyesi, gelirlerini arttırmak için harekete geçti. Konak Belediyesi’nden ayrılma sürecinin ardından, teknik alt yapısı ve sistemini oturtan Karabağlar Belediyesi, vergi kaçağını önlemek amacıyla çalışma başlattı. 40 bin mükellefe ödeme emri gönderildi, emlak vergisi gelirlerinin 7 milyon TL’den, 20 milyon TL’ye çıkarılması hedeflendi.

Bilgi İşlem Müdürlüğü, Zabıta, Plan ve Proje, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü çalışmayla, bir komisyon oluşturuldu. Komisyon ilçedeki emlak, çevre - temizlik vergisi mükelleflerinin envanterini çıkarmaya başladı. Vergi beyanında bulunmayan, vergisini ödemeyen ya da yanlış beyanda bulunan 40 bin mükellefe ödeme emri gönderildi. İlçedeki emlak vergisi mükellefi sayısının 51 bin 079 olduğunu belirten Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Emlak vergisinde gecikmiş alacağımız 11 milyon 366 bin TL. Çevre temizlik vergisinde ise kayıtlarımıza göre 18 bin 404 mükellefimiz görünüyor, gecikmiş alacağımız ise 1 milyon 636 bin TL. Komisyonun çalışmasıyla, ilçedeki tüm vergi mükelleflerini tespit edeceğiz, beyanname vermeyenleri, vergisini ödemeyenleri yada yanlış beyanda bulunanları uyarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TAHSİLAT ORANINDA YÜZDE 40’LIK ARTIŞ

Yılın ilk döneminde emlak vergisinden 7 milyon TL’nin üzerinde gelir elde edildiğini vurgulayan Başkan Kürüm, bu çalışmayla kasım döneminde 18 – 20 milyon TL’lik bir gelir elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Mükelleflere ödeme emri gönderilmesiyle, tahsilat oranında yaklaşık yüzde 40’lık bir artış olduğuna dikkati çeken Kürüm şöyle konuştu: “Hiç beyanname vermeyen, yanlış beyanda bulunan yada vergisini ödemeyen binlerce mükellef vardı. Ciddi bir vergi kaybımız oluşuyordu. Bu durum, vergisini ödeyen vatandaşlarımıza karşı da bir haksızlık yaratıyordu. Tapu Kadastro Müdürlüğü ile de işbirliği içinde çalışarak, yanlış beyanların önüne geçeceğiz. İlçemize daha iyi hizmet sunmak için gelirlerimizi arttırmamız şart. Halkımız, esnafımız huzur bulacak, doğru hizmet üreteceğiz. Taviz vermeden çalışacağız”

KARABAĞLAR’DA VERGİ MÜKELLEFLERİNE TAKİP
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 11:49:01
Güncelleme :25 Ekim 2009 Pazar 11:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?