19
Mayıs
2024
Pazar
KARABAĞLAR - İZMİR

Belediyeye çevre ödülü

KARABAĞLAR BELEDİYESİ’NE ÇEVRE ÖDÜLÜ

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Çevre ve Tüketiciyi Koruma Derneği (ÇETKODER) Ege Bölge Temsilciliği’nin 2008 çevre ödülüne layık görüldü. Başkan Kürüm, “Karabağlar’da çevreye ve yeşil dokunun arttırılmasına dönük yatırımlarımız artarak sürecek” dedi.

ÇETKODER'in Ege Bölgesi’nde çevre ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirme çalışması yapan bilim adamı, belediye başkanı, sivil toplum örgütü temsilcisi ve gazetecilerle çeşitli kurumlara yönelik düzenlediği ödül töreni, Karabağlar Belediyesi Nikah Salonu'nda yapıldı. Eski Devlet Bakanları’ndan Akın Gönen, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, Yarımada Çevre Platformu Sözcüsü ve ÇETKODER Ege Bölge Sorumlusu Ümit Bora, gazeteci ve Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Salih Erkek’in de ödül aldığı törende, duyarlı, çıkara dayanmayan çevre örgütlerinin ilişkilerinin daha da güçlü olması gerektiği vurgulandı.

Eskiizmir Semti’nde 230 dönüm alanda Uzundere Rekreasyon Alanı’nda çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Kürüm, bölgenin ağaçlandırılmasının yanı sıra burada 700 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. Kürüm; “Karabağlar Yeşillik Caddesi'ndeki irili ufaklı mobilya atölyelerini Eskiizmir Bölgesi’ne taşıyıp, Karabağlar'ı mobilyada marka haline getirmek istiyoruz. Bölgede tabela kirliliğini de önlemek, çevrenin yeniden düzenlenmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı yakın zamanda hayata geçireceğiz. Yeşillik Caddesi'ni sürekli sergi salonları haline getireceğiz. Yeni ilçe olan Karabağlar’da çevreye duyarlı bir yönetim anlayışıyla hizmet veriyoruz. Çevreye ve yeşil dokunun arttırılmasına dönük yatırımlarımız artarak, sürecek” dedi.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ’NE ÇEVRE ÖDÜLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 22:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?