19
Mayıs
2024
Pazar
KARABAĞLAR - İZMİR

Bin 200 işçi işsiz kalmaktan kurtuldu

Konak Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi arasında şirket paylaşım protokolü imzalandı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan ile Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ün imzalarının ardından iki ilçenin ayrılma süreci tamamlandı.

Konak Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi arasında gerçekleştirilen imza törenine İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakiboğlu,Karabağlar Kaymakamı Veysel Özgür ve Mahalli İdareler Müdürü Ahmet Altuntaş katıldı.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, iki kentin sakinlerinin beklediği bir ayrışma gerçekleştirildiğini belirtti. Dr.Tartan, "Bir buçuk aydan bu yana süren paylaşım sürecini tamamladık. Değerli kent büyüklerimizin katılımıyla iki büyük ilçemizin dağılımı anlamında hayata geçirmiş olacağız. Hem personel hem de araç gereç hem diğer paylaşımlar olarak tamamlandı" dedi. Sorunsuz ayrılığın diğer mimarı Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise bir bütünün iki parcasının böyle olgunluk göstererek davranması gerektiğini ifade etti.

Kürüm, "Hepimizin katkıları ve Vali ile Büyükşehir Belediye Başkanımızın oluruyla böyle bir işe girdik. Bir bütünün iki parçası ilçelerimizin böyle davranması gerekiyordu. Çalışanlar uzun süredir birlikte çalışıyorlardı. Uzun yıllar hem Karabağlar'a hem de Konak'a hizmet ettiler. Hiç kimsenin kapı önünde bırakılması doğru bir şey değildi. Değerli büyüklerimizin verdiği katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bizimle aynı düşünceyi paylaşan Hakan Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Konak Belediyesi'ne, Konak halkına, Karabağlar Belediyesi'ne Karabağlar halkına hayırlı olsun" diye konuştu.

İmza töreninde bir konuşma yapan Vali Kıraç ise, sayıları bin 200'ü aşan personelin eşit bir şekilde ilçeler arasında paylaştırıldığını belirterek, "Her iki belediye başkanımıza ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. İzmir'e yakışan budur. İzmir medeni insanların yaşadığı bir yerdir. İnsanları mağdur etmemek lazım" dedi.

Paylaşım protokolü imza törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yaptığı konuşmada, uyumlu, çözümcü ve uzlaşmacı davranışları için her iki başkanımıza da teşekkür ediyorum. Örnek oldular. Sayın Valimize de katkı koyduğu için teşekkür ediyorum. Karşıyaka ve Bayraklı arasındaki sorunun çözülmesinde, bu uyum rehber olur diye umuyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 00:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?