26
Mayıs
2024
Pazar
KARABAĞLAR - İZMİR

Genç girişimciden kriz ayakkabısı

Karabağlar ilçesine bağlı Bozyaka semtinde yaşayan genç girişimci Erol Sezen ile eşi Yasemin Sezen, tasarladıkları ayakkabıları üretebilmek için sponsor arıyor.

İzmir`de dört yıl öncesine kadar ayakkabıcılık yapan şimdi ise bir fabrikada işçi olarak geçimini sağlayan Erol Sezen (32) ve eşi Yasemen Sezen (33), kriz döneminde tasarladıkları ayakkabıların çok amaçla kullanılabildiğine dikkat çekerek iddialı konuştular.

"Ayakkabıda yedek parça dönemi başlayacak" diyen Erol Sezen, özellikle çalışan bayanların hergün farklı bir elbise giymek durumunda olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Her kıyafete uyum sağlayabilecek bir ayakkabı yapmayı düşündüm. İnsanların özellikle bu kriz döneminde ayakkabıya para harcamaktan kaçması da bu piyasada yenilik ihtiyacı doğurdu. Bu ayakkabı sayesinde insanlar bir ayakkabı alacak ama üst kısımları değişebildiğinden istediği kadar sayıda ve modelde ayakkabıya sahip olacak. İsterse gündelik yaşamda giyecek, isterse gece bir davete katılırken giyecek."

Eşi Yasemin'in ördüğü modellerin basit bir şekilde ayakkabı tabanına monte edilebildiğini belirten Erol Sezen, şunları söyledi: "Ürünün patentini aldık ve uluslar arası patent için hazırlık yapıyoruz. İnanıyorum ki dünyada da büyük ilgi görecek bir proje. Bu ürünün Türk firmaları tarafından pazarlanmasını çok istiyorum. İmkanım olsa kendim seri üretime geçeceğim ama ne yazık ki yok. Çalıştığım fabrikada dahi sürekli ücretsiz izine ayırıyorlar."

ELBİSEYE GÖRE AYAKKABI
Tasarladığı ayakkabının yanlarında çok kez sökülüp takılsa da deforme olmayacak nitelikte vidalar bulunduğunu ifade eden Erol Sezen, bir tornavida aracılığıyla değiştirilebilen üst bantlar sayesinde bir dakika içinde farklı renk ve modelde yeni bir ayakkabı veya terliğe sahip olmanın mümkün olduğunu söyledi. Hanımların; ayakkabının farklı renk ve modellerde olan üst bantları sayesinde çok rahat edeceğini belirten Sezen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Örneğin yolda yürürken ayakkabının bandı koptu, hemen çantasından çıkartıp yenisini takabilecek. Ayakkabıda da tıpkı otomobilde olduğu gibi yedek parça dönemi başlayacak ve bu sayede ayakkabı üreticileri krizden daha az etkilenecek."

Yasemin Sezen ise, işsiz kalınca çanta örüp sattığını belirterek şöyle konuştu: "Çanta örüp satıyordum eşim de bu ayakkabı üzerinde çalışıyordu. Üst bantlarını ben örerim dedim ve sabaha kadar birçok model ürettik. Bu projeye büyük firmaların sahip çıkmasını bekliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 13:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enis ertan IP: 88.235.7.xxx Tarih : 2.10.2010 00:38:29

çok değişik ve ilgiç bir tasarı  bence çok harika bir çalışma olmuş başarılarını dilerim