28
Mayıs
2024
Salı
KARABAĞLAR - İZMİR

Kirayı ödeyemeyince ormana sığındılar

İzmir'in Karabağlar ilçesi, Yeşilyurt semtinde oturan ve kirasını ödeyemediği için sokağa atılan aile, ormanlık alanda yaşıyor. Borçları nedeniyle beyaz eşyalarını bakkala rehin bırakan Arslan ailesi 4 çocuğu ile birlikte yaşam savaşı veriyor.

İzmir'in Karabağlar ilçesi, Yeşilyurt semtinde kirada oturan Rüstem Arslan (41), işlerinin ters gitmesi nedeniyle kirasını ödeyemez hale geldi. Esnafa da borçlanan aileye son darbe ev sahibinden geldi. Ev sahibi tarafından evden atılan Arslan ailesi, borçları nedeniyle beyaz eşyalarını bakkala rehin bırakıp, yanlarına aldıkları kırık dökük birkaç eşya ile Bozyaka semtinde bulunan ormanlık alanda yaşamaya başladı.

Sokaklarda hurda toplayarak geçimini sağlayan baba Rüstem Arslan, "Bundan 2 yıl öncesine kadar işlerimiz iyiydi önce işlerim ters gitti. Daha sonra kiramı ödeyemez duruma geldim, eşim beni çocuklarımla terk etti. Çok zor günler yaşadım. Bakkala borçlandım. Ev sahibim evden çıkardı. Geceleri ayaz oluyor, üşüyoruz. Hayırseverlerden ve devletimizden yardım bekliyoruz. 2 gündür çocuklarım Gökmen (12), Yılmaz (10), Hüseyin (8) ve Muhammet (6) ile hayatımız burada geçiyor. Her şeyimiz burası. Tuvaletimiz banyomuz hepsi burası. Geceleri havalar çok soğuk oluyor, çocuklarımı yorgana, battaniye sarıp oturuyoruz. Korkudan uyuyamıyoruz bile. Benim 4 tane oğlan çocuğum var. Ben hepsini okutup, bu vatan için hepsini asker yapacağım. Eskiden evimizde her şeyimiz vardı. Şimdi bu durumdayız" diye konuştu.

Çok zor durumda olduklarını belirten Gökmen (12), "Ben de arkadaşlarım gibi okula gidip oyun oynamak ve büyüyünce asker olmak istiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 10:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?