27
Mayıs
2024
Pazertesi
KARABAĞLAR - İZMİR

Mobilyanın ‘marka kent’i

Mobilya sektörünün en önemli merkezlerinden Karabağlar, yenihamleler yaparak marka kent olma yolunda ilerliyor. İşe eğitimden başlandı, “Mobilya Eğitim Merkezi” için protokolü imzalandı

Yerel seçimler öncesinde Karabağlar’ı mobilya sektörünün marka kenti yapacağını söyleyen Başkan Sıtkı Kürüm, sözünü tutuyor. Sektöre kalifiye eleman kazandıracak Mobilya Eğitim Merkezi için ilk adım atıldı.

Masrafları karşılanacak
Başkan Kürüm, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu’yla Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara bu amaçla bir araya geldi. Karabağlar’da yapılacak olan, genç ustaların yetiştirileceği merkezin protokolünü imzalandı.

Eğitim merkezi 500 metrekare alanda dört katlı olarak Aydın Mahallesi’ne yapılacak. Bir ay içerisinde projesi hazırlanacak ve ardından temeli atılacak. Tamamlanmasıyla birlikte ilk etapta 300 işsiz genç eğitime alınacak. Sektörün ihtiyaç duyduğu döşemecilik ve cila alanlarında yetiştirilecek. Eğitim kadrosu Milli Eğitim Müdürlüğü ve uzmanlardan karşılanacak. Öğrencilere hem günlük 15 TL verilecek hem de SSK primleri yatırılacak. Eğitimini tamamlayan hemen işe yerleştirilecek.

Yeni kurulmalarına rağmen böyle önemli bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Kürüm, “Mobilya sektörüne deneyimli eleman yetiştirmek için kolları sıvadık” dedi. İESOB Başkanı Mutlu da geleceğin uzman kadrolarının burada yetiştirileceğini söyledi. Oda Başkanı Kara ise, “Yıllardır hayalini kurduğumuz bir proje. İhtiyaç duyduğumuz personeli bu merkezden sağlayacağız” diye konuştu.
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 10:36:04
Güncelleme :29 Ağustos 2009 Cumartesi 22:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?