19
Mayıs
2024
Pazar
KARABURUN - İZMİR

Çeşme Yarımadası'nın turizm envanteri çıkarılıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanlığı AR-GE Tanıtım Başkanlığı, Çeşme başta olmak üzere, Urla, Seferhisar, Karaburun, Güzelbahçe ve Narlıdere ilçelerinin meydana getirdiği Çeşme Yarımadası’nın turizm envanterini çıkarıyor.

Güzelbahçe Oba Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Turizm Bakanlığı İşletmeler eski Genel Müdürü Yenal Ünseli, İl Genel Meclisi Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Eflatun Saygılı, turizmle ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, AK Parti Güzelbahçe, Narlıdere, Urla, Çeşme, Karaburun ve Seferhisar ilçe başkanları ve AR-GE başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti İzmir AR-GE Başkanı Taner Uysal, amaçlarının İzmir’de özel sektörün önünü açacak turizm tesislerinin sayısını artırmak olduğunu vurgulayarak, "Balçova Termal Tesisleri örneğinde olduğu gibi sağlık turizmine önem verir. Bu anlamdaki tesislerin sayısını artırabilirsek İzmir turistten geçilmez. Avrupa Birliği ülkelerinde, yaklaşık 100 milyon romatizmal rahatsızlık ve yaşlı hastalıkları konusunda termal tedavi gören insan var. Bu kişilerin yurt dışındaki tedavi masraflarını da devletleri ödüyor. İzmir’in sadece bin 200 yatak kapasitesi var. Özellikle termal turizmini Yarımada bölgesine yaymak için gerekli girişimleri başlatacağız" dedi.

Turizm Bakanlığı’nda yıllardır çıkarılamayan bir turizm envanteri çalışmasının olduğunu vurgulayan Turizm Bakanlığı İşletmeler eski Genel Müdürü Yenal Ünseli yaptığı konuşmada, yarımadanın turizm potansiyeli ve yatırım imkanlarının ortaya çıkarılması için mutlaka bir envanter çalışmasının yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu envanter ortaya çıkarıldıktan sonra, yarımada bölgesindeki turizm çeşitliliği, potansiyeli ve nerelere yatırım yapılabileceği daha iyi ortaya çıkar. Turizm tesisi yapmak için dünyada birçok kuruluş hibe yatırım yapıyor. Bunlardan istifade edilebilir. Örneğin Dünya İşçiler Birliği’ne, projeyi inançlı ve ciddi bir şekilde sunduğumuz takdirde turizm yatırımımıza hibe yardımlarda bulunabilir. Bu şekilde kolaylık sağlayan kuruluşlarla işbirliğine gidilerek, hibe finansmanlarla birçok tesis yapılabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 16:42:05
Güncelleme :7 Mart 2006 Salı 10:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?