2
Mayıs
2024
Perşembe
KARABURUN - İZMİR

Hotar 'evet' istedi

AK PARTİLİ HOTAR KARABURUN VE MORDOĞAN'DA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar ve partililer referandum çalışmaları kapsamında Karaburun ilçe teşkilatı ve Mordoğan beldesine ziyaretler gerçekleştirdi.

Hotar, programına Karaburun ilçe teşkilatında gerçekleştirdiği toplantı ile başladı. Burada teşkilat üyeleri ile bir araya gelen Hotar, anayasa değişikliğinin neleri kapsadığını ne gibi değişiklikler getireceğini partililere anlatırken anayasa değişiklik paketindeki en önemli konulardan birisinin kadınlar, çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri konusunda yapılan pozitif ayrımcılık olduğunu vurguladı.

Hotar, "Hassas, kırılgan ve toplumumuzun çoğunluğunu oluşturan dezavantajlı insanlara verilecek ilave desteklerle ancak onları bu toplumda eşit ve hür bir şekilde hayatını sürdüren bireyler haline getirebiliriz. Anayasa değişiklik paketi, bu anlayışın anayasal alt yapısını oluşturmaktadır. Bu düzenlemeler, tarafı olduğumuz tüm uluslararası anlaşmaların gereği olduğu gibi aynı zamanda insani vicdani bir yükümlülüktür. Ayrıca değişiklik paketinin 4. maddesiyle çocuklarla ilgili evrensel hukuk normlarına paralel iyileştirmeler yapılmaktadır. Çocukların her türlü istismar ve şiddete karşı korunmasını devlete önemli bir sorumluluk olarak yüklemektedir" dedi.

AK Partili Nükhet Hotar, ayrıca anayasa değişikliğinde, memurlara ve diğer kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkına değinerek "Memurlarımızın ve diğer kamu görevlilerimizin şuan sadece 'Toplu görüşme hakkı' vardır, 'Toplu sözleşme hakkı' yoktur. Ayrıca uzlaştırma kurulunun aldığı kararlar şu anda bakanlar kurulunu bağlayıcı değildir. Bu madde ile hem toplu sözleşme hakkı getiriliyor, hem de uzlaştırma kurulunun vereceği karar kesin ve bağlayıcı hale getiriliyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, Karaburun ziyareti sonrasında Mordoğan Beldesine geçerek partililer, dernek üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Hotar, ülke gündeminin konusu olan 12 Eylül halk oylamasını anlatarak vatandaşların bilgi sahibi olmasını sağladı. Hotar, burada yaptığı konuşmada 12 Eylül'deki oylamanın bir halk oylaması olduğuna ve bunun bir seçim olmadığına vurgu yaparak "Bütün AK Parti teşkilatlarımız bunu bilincinde olarak hareket etmeli, çalışmalarını buna göre yürütmelidir. Muhalefetin söylemlerinde görülen, ne pahasına olursa olsun Ülkenin önü tıkalı kalsın, daha ileri gidemesin, daha demokrat olmasın söylemlerine bizlerin cevabı verilecek Evet oyu ile ülkenin kazanımlarını anlatmaktır. Bizler halkımızın karşısına çıktığımızda 'evet' dememiz için nedenleri anlatıyoruz. Muhalefet iktidara gelebilirse yapacağı projeleri anlatıyor. Vatandaşlara 'evet' demede ne dersen de diyor. Neden istemiyorsun ne olumsuzluk gördün bunu anlat. Anlatamıyorlar çünkü yok. Ülkemizin zararına olacak bir tek madde yok" dedi. Hotar, teşkilat üyeleri ve derneklerle yaptığı toplantı sonrasında beldede ev ev gezerek vatandaşlara anayasa paketini anlattı. Hotar, son olarak Mordoğan'da yaşayan Güllü ve Süleyman İşler çiftinin evlerine misafir olarak iftar yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar'a Karaburun ve Mordoğan programlarında İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, İl Sosyal İşler Başkanı Selami Seven, Karaburun İlçe Başkanı Adil Soyer, Karaburun Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, Mordoğan Belde Başkanı Songül Giray, İl Yönetiminden Hasan Ali Karaman ve vatandaşlardan oluşan kalabalık bir gurup eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 17:05:02
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 23:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?