19
Nisan
2024
Cuma
KARABURUN - İZMİR

Foça- Mordoğan seferleri başlıyor

YUNANİSTAN'IN MİDİLLİ ADASINA SEFERLER BAŞLIYOR

1910 yılından beri deniz taşımacılığı yapmakta olan, Turyol firması’nın Foça - Midilli, Dikili - Midilli ve Foça- Karaburun - Mordoğan Ring seferleri 5 Haziran cumartesi günü başlıyor.

Foça - Midilli seferlerine 2007 yılında başlayan firma geçtiğimiz yaz sezonunda Foça çıkışlı seferlerine Karaburun ve Mordoğan seferlerini de eklemişti.

700 yolcu kapasiteli Kaptan Enabir Can ve 850 yolcu kapasiteli Kaptan Şevket İyidere adlı gemileriyle bölgede turizm taşımacılığına hizmet veren Turyol firması 2010 yaz sezonunda Dikili-Midilli hattında da ilk defa hizmet verecek.

Gazetecilere yaptığı açıklama da, Midilli Adasından İzmir’in Dikili ilçesine haftada iki kez olmak üzere beş yıldır sefer yapan Yunanistan firması Costar Lines’e ait Konstantinos G. isimli yolcu gemisinin Midilli-Dikili, seferlerini iptal etmesi üzerine, bu yıl ki Dikili-Midilli seferlerinin Turyol firması tarafından gerçekleştirileceğini kaydeden Turyol firmasının Foça temsilcisi Can Pınar, Foça- Midilli arasında karşılıklı olarak haftada üç, Dikili- Midilli arasında ise iki sefer yapılacağını söyledi.

"VİZE PROBLEM OLSA DA ARTIŞ VAR"

Firma temsilcisi Pınar; "Midilli seferlerimizde Yunanistan'ın vize uygulamasına çözüm getirilemediği için, Türkiye'den gidişlerde yolcu sayısı beklenilenin altında olsa da 3 yıldır devam eden seferlerimize bakıldığında yolcu sayımızda her yıl çok daha ciddi bir artış olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Midilli adasında yaşayan Yunanlılar ile ada’ya diğer ülkelerden tatil amaçlı gelen yabancı turistler seferlerimize yoğun alaka gösteriyor. Ada’dan Foça'ya sadece Pazar alışverişi yapmak için günübirlik gelenlerde oluyor ” diye konuştu.

Foça- Karaburun- Mordoğan seferleri ile her iki karşı kıyı arasında Turyol firmasının turizm köprüsü olduğunu vurgulayan Pınar; “Geçen yıl başlattığımız Foça- Karaburun- Mordoğan seferlerimizin özellikle yerli turizme katkı olarak ticari anlamda her iki kıyı da faaliyet gösteren esnaflarımıza olumlu yansıdığını düşünüyorum.Ayrıca Foça-Karaburun mesafesi zaman açısından deniz seferi ile çok daha avantajlı olduğu için de insanlar hem rahat ve keyifli bir deniz yolculuğu yapmak,hem de gideceği yere daha çabuk ulaşabilmek için karadan otomobil ile gitmek yerine deniz seferlerimizi tercih edebiliyor. Bizde yolcularımızın alaka ve istekleri doğrultusunda Foça- Karaburun- Mordoğan Ring seferlerimize, sefer sayılarımızı arttırarak devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

"FOÇA - İZMİR ARASINDA DENİZ SEFERİ İÇİN TALEP VAR"

İzmir-Foça arasında deniz seferi konusundaki çalışmalar hakkında bilgiler veren Turyol Foça temsilcisi Can Pınar; “Firmamıza yolcularımızdan bu konuda gelen talepler var.Ancak Foça-İzmir arasında deniz yolculuğu kara yolculuğu ile mukayese edildiğinde tam tersine oldukça uzak, Seferin uzak olması da doğal olarak seferin maliyetini yükselteceği gibi buda maddi açıdan bilete yansıyacaktır. Ayrıca zaman tasarrufunu düşünenlere de olumsuz gelebilir. Birde buna deniz yolu şartları eklendiğinde Foça-İzmir deniz yolculuğu, yolcularımıza sıkıntılı gelebilir diye düşünüyoruz” ifadesinde bulundu.

TARİFE

İzmir’in Foça ilçesinden Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 18.00'de hareket eden Turyol gemileri saat 20.30'da Yunanistan’ın Midilli adasına ulaşıyor. Midilli Adası'ndan Çarşamba ve Perşembe günleri saat 08.30'da, Pazar günü ise 18.00'de Foça'ya dönmek üzere hareket ediyor. Bilet fiyatları 1 hafta içinde gidiş- dönüş yapılması halinde yetişkinler için 35 euro, 4 - 12 yaş çocuklar için 20 euro, bebekler için ücretsiz, 12 kişi ve üzeri gruplar için ise 25 euro. Tek yön biletleri yetişkinlere 20, 4 - 12 yaş çocuklara ise 10 euro'dan olarak uygulanacağı öğrenildi.

YUNANİSTAN'IN MİDİLLİ ADASINA SEFERLER BAŞLIYOR
YUNANİSTAN'IN MİDİLLİ ADASINA SEFERLER BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 12:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?